RTÜK Kızılcık Şerbeti dizisinin fişini çekti! O sahneler sonu oldu: Ceza üstüne ceza yağdı!

RTÜK Kızılcık Şerbeti dizisinin fişini çekti! O sahneler sonu oldu: Ceza üstüne ceza yağdı!

RTÜK'ten Kızılcık Şerbeti dizisi hakkında karar verdi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) birkaç kanallara cezai yaptırımlar uyguladığını açıkladı. RTÜK, izleme raporları görüşmek için toplantı düzenledi. Toplantı gündemindeki belgeler hakkında son karar verildi. Kızılcık Şerbeti ve yayınlayan kanal olan Show TV "kadına yönelik taciz ve şiddet sahneleri" nedeniyle cezaya tabii tutuldu. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Hem Show TV hem de Kızılcık Şerbeti "kadın istismarı ve şiddet sahneleri"dnen dolayı ceza almaktan kaçamadı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bazı televizyon kanallarına cezai yaptırımlar uyguladı. RTÜK, müteakip raporları görüşmek üzere toplandı. Toplantı gündemindeki belgeler karara bağlandı. Halk TV'de yayınlanan "Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar" programında sunucunun tutuklu ve terör hükümlüleri hakkında söylediği sözler yayın ilkesine aykırı bulunarak Halk TV'ye 5 yayın yasağı getirildi ve en yüksek idari para cezası verildi. Halk TV'nin ikinci gündem dosyası ise Kayda Geçsin adlı program oldu.

rtük

İYİ Parti Genel Başkanı Genel Meclis Üyesi Turhan Çömez'in deprem bölgesinden yayınlanan konuşmaları kanala yansıdı. Üst Kurul, Çömez'nin açıklamaları şu şekilde oldu: "Orada görev yapan doktor arkadaşlarım, İskenderun hastanesinde oksijensizlik, hastane yetersizliği nedeniyle aralarında bebeklerin, küçük çocukların, hatta yoğun bakımdaki yaşlıların da bulunduğu bir hastanede hayatlarını kaybettiklerini söylediler." Bu konuşma 6112 sayılı Kanun'u ihlal ettiği gerekçesiyle Halk TV'ye idari para cezası verildi.

rtük

"Kızılcık Şerbeti"nde kadına yönelik taciz ve şiddet sahneleri yaptırım aldı.

SHOW TV'nin " Kızılcık Şerbeti " dizisi ile ilgili olarak Üst Kurul, SHOW TV'ye beş program durdurulması ve idari para cezası verdi.

Sunucu Merdan Yanardağ, kanalın "18 Dakika" programında "AKP artık Türkiye'de gerici ve siyasal İslamcılığı temsil ediyor. Demokratik güçlerin eline düşen AKP'ydi. AKP ırkçı-faşist bir partiyle işbirliği yapıyor." İfadelerinin olduğu sözler ceza olarak Tele 1'e geri döndü. Bir siyasi partiye iftira niteliğinde ve aşağılayıcı bir üslupla iftira atmanın eleştiri sınırlarını aştığını değerlendiren Yüksek Kurul, Yasa'nın 8. maddesinde geçen "Yayıncılık ilkeleri, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" hükmünü ihlal ettiği için idari para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

FOX TV Orta Sayfa programı nedeniyle idari para cezası aldı. RTÜK, Celal Şengör'ün "Teke Tek" programında küfür etmesinden dolayı da para cezası verilmesine karar verdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN