Ruj sürmek orucu bozar mı? İşte cevabı!

Ruj sürmek orucu bozar mı? İşte cevabı!

Ramazan ayı ile beraber oruç tutanlar için dikkat edilmesi gereken konular gündemden düşmüyor. Orucun bozulup bozulmayacağı konusunda merak edilen konulardan biri de makyaj yapmak ve özellikle ruj sürmek. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu konuda açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre, orucun temel unsuru yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar. Ancak makyaj yapmak, saç boyamak ve saç bakımı gibi dış görünümü güzelleştirmek amacıyla yapılan işlemler orucu bozmaz.

Ruj sürmek konusunda ise Diyanet'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Ruj sürmek orucu bozmaz ancak dudağa sürülen rujun mideye ulaşması sakıncalıdır. Bu durumda oldukça dikkatli davranılmalıdır."

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı orucu bozan durumlar arasında, sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddelerin de oruç yasakları kapsamına girdiği belirtildi. Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilaçların da aynı hükme tabi olduğu vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN