Sabah alarm çalar çalmaz uyananlar büyük hata yapıyor! Uzmanlar alarmdan sonra tekrar uyuyun diyor

Sabah alarm çalar çalmaz uyananlar büyük hata yapıyor! Uzmanlar alarmdan sonra tekrar uyuyun diyor

Her sabah işe veya okula giderken alarmımız çalar çalmaz uyanıyoruz! Ancak uzmanlar bunun hata olduğunu söylüyor! Araştırmalar sonucu alarm çaldıktan sonra geri uyumanın daha iyi olduğunu gösteriyor...

Uyku Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanan son bir çalışma, dünya genelinde yapılan bir çevrimiçi ankete dayanarak, insanların büyük bir çoğunluğunun birden fazla alarm kurduğunu veya en azından zaman zaman ertelediğini ortaya koydu.

ALARMI ERTELEYENLER 6 YAŞ DAHA GENÇ

alarm1.webp

İsveç, ABD, İngiltere, Finlandiya ve Avustralya'da 1.732 kişi tarafından doldurulan anket, katılımcıların üçte ikisinden fazlasının alarm ertelediğini veya birden fazla alarm kurduğunu gösteriyor.

Alarm erteleyenlerin geç saatte uyuma olasılıkları, hiç alarm ertelemeyenlere göre neredeyse dört kat daha fazla ve ortalama olarak ertelemeyenlerden altı yaş daha genç oldukları belirlendi.

Araştırmacılar, haftada en az iki kez alarm erteleyen 31 kişi üzerinde bir deney gerçekleştirdi. Deney sonuçları, alarm erteleyenlerin, ertelemeyenlere göre daha hızlı zihinsel tepki veren bir grup olduğunu gösterdi.

ALARMI ERTELEMEK DAHA UYANIK HİSSETTİRİYOR

alarm2.webp

Dr. Tina Sundelin, Stockholm Üniversitesi'nden, "Erteleme, sabahları daha uyanık hissetmenize ve daha iyi performans göstermenize yardımcı olabilir. Bu, erteleyenlerin akıllıca bir seçim yaptığını gösteriyor," açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN