Sadece asgari ücret değil bunlar da artacak! Sözleşmeli, özel sektör, asgari ücret üstü maaş alanların yeni maaşları belli oldu!

Sadece asgari ücret değil bunlar da artacak! Sözleşmeli, özel sektör, asgari ücret üstü maaş alanların yeni maaşları belli oldu!

2023 senesine az bir zaman kala gözler asgari ücrete gelecek zama çevrildi. Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği yeni asgari ücret için toplantılar devam ederken asgari ücretin belli olmasının ardından birçok ücretlerde de aynı oranda artış yapılacak. İşte detaylar...

Yeni yıla sayı günler kala asgari ücretin belirlenmesi için çalışmalar hız kazandı. Henüz bir rakam belirlenmese de kulislerde konuşulan rakamlar tartışma konusu yaratmaya devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantıyı geride bırakırken asgari ücretle beraber memurların, sözleşmelilerin, yüksek ücretli maaş alanların da ücretlerinde artış yapılacak.

SOSYAL YARDIM VE BİRÇOK ÖDEMELER YENİDEN ŞEKİLLENECEK

Asgari ücrete zam yapılmasının ardında birçok parametre yeniden belirlenecek. Bunların başında ise prim esaslı kazananlar, idari para cezaları, işsizlik sigortası gibi ödemeler geliyor. Asgari ücrete hangi oranda artış yapılırsa aynı zamanda refah payının da diğer çalışanlar için önemli husus olduğu belirtildi. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, zam oranların belirlenmesinde sendikaların bunu göz önünde bulundurmasına dair uyarılarda bulundu.

asgari ücret artışı

65 yaş aylığı ve engelli aylığının gelir sınırı ile gündelikçi ödenen prim de asgari ücret endeksli olur. Karakaş, sosyal yardımlar ele alındığında asgari ücret kıstas alınarak maaş bağlanması yapılıyor ya da yapılmıyor. İsteğe bağlı sigorta oranlar da asgari ücret oranında artış görecek bilgileri verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN