Sadece bir kase için vücudunuzdaki değişimi görün! İyileşmek için tencere tencere içiyorlar

Sadece bir kase için vücudunuzdaki değişimi görün! İyileşmek için tencere tencere içiyorlar

Özellikle havaların soğumasıyla beraber ihtiyaç duyulan çorbaların da vücut üzerinde faydaları oldukça fazladır. Közlenmiş domates çorbasının bilinmeyen birçok faydası vardır. İşte, közlenmiş domates çorba faydalarının başında iltihaplanmaların en aza indirgendiği yer almaktadır.

Domates çorbası, diğer tarifler arasında likopen, flavonoidler ve C-E vitaminler yer alırken en büyük antioksidan kaynağı olduğu da bilinir. Kanser, obezite, kalp rahatsızlıkları, iltihaplanmalar gibi birçok hastalığında önüne geçer. Yapılan çok sayıda araştırma üzerine domates çorbasının fayları ise saymakla bitmiyor. Vücutta bulunan iltihaplanmalar ile baş eden domates çorba tarifi haberimizde

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBA TARİFİ

2 yemek kaşığı tereyağı (margarin ile karıştırılabilir)

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvıyağ

3 adet domates

3 diş sarımsak

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

6 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

TARİFİ:

Fırın kabı içerisine kesilen domatesler, doğan ve sarımsak eklenerek üzerine tuz ve karabiber ilave edilere önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verilerek közlenmesi sağlanır. Geniş bir tencere içerisine tereyağ sıvıyağ eklenir. Üzerinde kabukları soyulurken kokusu çıkana kadar kavrulma işlemi yapılır. Sıcak suyun eklenmesiyle beraber damak tadına göre baharatlar eklenir. El blenderından geçirilimesinden sonra sıcak şekilde servis edilir. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN