Sadece en keskin gözler resimdeki gizli kediyi bulabiliyor! 8 saniyede bulanların IQ'su en az 130 çıkıyor!

Sadece en keskin gözler resimdeki gizli kediyi bulabiliyor! 8 saniyede bulanların IQ'su en az 130 çıkıyor!

Optik illüzyon: Çimenlerin arasında bir kedi var ve sadece en keskin gözler çimlerin üzerindeki kediyi 8 saniyede görebilir. Onlardan biri misin? Şimdi dene.

İllüzyon, alay etmek veya kandırmak anlamına gelen Latince illudere fiilinden türetilmiştir. Optik illüzyon resimleri, insan zihnini kandırmak için tasarlanmıştır ve dikkati belirlemeye yönelik en basit testlerden biri olarak kabul edilir. Beynin, gözümüzün elde ettiği bilgilerdeki boşlukları doldurma yeteneğinden dolayı beynimizde oluşan bir gerçeklik algısı görme eğilimindeyiz.

Sinirbilimciler, beynin gerçeklik algısını nasıl yarattığını incelemek için optik illüzyon resimlerini kullandılar. Optik illüzyon bulmacalarını düzenli olarak uygulayan kişiler, problem çözme ve gözlem becerilerinde yaşıtlarına göre daha iyi görünmektedir. İyi bir gözlem yeteneğiniz var mı? O halde şimdi bu mücadeleyi deneyin!

1-015.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ KEDİYİ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan görsel sizi çimenlerin arasına gizlenmiş bir kediyi 8 saniyede bulmanız için zorluyor. Bu akıllara durgunluk veren meydan okuma, netizenleri çıldırtıyor ve birçoğu kediyi bulmak için mücadele ediyor.

Bu, gözlem becerilerinizi ve dikkatinizi test etmenin mükemmel bir yoludur. Bu zor görevi çözmek için, katılımcıların kediyi görebilmeleri için görüntüye çok yoğun bir şekilde konsantre olmaları gerekir.

GİZLİ KEDİYİ BULDUN MU?

Kedi, çevreyle ustaca harmanlanmış, bu da hızlı bir şekilde fark edilmesini zorlaştırıyor. Yalnızca en zeki ve dikkatli kişiler kediyi zaman sınırı içinde görebilir. Acele edin, zaman bitiyor. Kediyi gördün mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Süre doldu. Şimdi, kaçınız kediyi zaman sınırı içinde fark edebildi? Kedinin nerede olduğunu merak mı ediyorsunuz? Aşağıda sağlanan çözüme göz atın. Aradığınız kedi görüntünün sağ tarafında, taşların yanında oturuyor, kürk rengi toprak ve kuru otla mükemmel bir uyum sergiliyor ve ilk bakışta fark edilmesi neredeyse imkansız.

2-007.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN