Sadece gerçek bir zeki bahçe resminin içindeki gizli köpeği 11 saniyede bulabilir! Zekanı test et

Sadece gerçek bir zeki bahçe resminin içindeki gizli köpeği 11 saniyede bulabilir! Zekanı test et

IQ'nuzu test etmek için optik illüzyon: Bu görselde, bir bahçe resminin içindeki gizli korgi köpeğini bulmaya çalışın. Sadece bir dahi, korgi köpeğini 11 saniyede görebilir!

Optik illüzyon, bir nesnenin veya çizimin veya insanların beynin şeyleri algılama biçimine meydan okuyan, akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Bu optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, resmin içinde bir köpeğin saklandığı bir bahçe görüntüsünde görülebilir.

1-014.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ KÖPEĞİ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim, çocukların ve yetişkinlerin beynini test etmek için bir zeka oyunu olarak tasarlanmış zor bir bilmecedir. Bu optik illüzyon resminde, güzel bahçenin içinde bir köpek saklanıyor. Resimde yeşil çimenler, çiçekler, saksılar ve küçük kuşlarla dolu güzel bir bahçe olduğunu görebilirsiniz.

Bu optik illüzyon sizden resmin içine gizlenmiş köpeği bulmanızı istiyor. Yani, bu optik yanılsamanın daha zor kısmı, bahçenin içine gizlenmiş korgi köpeğini tespit etmektir.

GİZLİ KÖPEĞİ BULDUN MU?

Bahçe resminin içindeki gizli köpeği sadece 11 saniyede teşhis etmeyi başarmanızın olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyonun içine gizlenmiş köpeği gördünüz mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu optik yanılsama görüntüsüne yakından bakın ve bahçedeki gizli köpeği bulmaya çalışın. Köpeği bulmak çok zor görünebilir, ancak bitkilerin ve saksıların sağ tarafına bakarsanız, gizli köpeği görebileceksiniz. Saksılarla kamufle edilmiş olan köpeği tespit etmek oldukça zordur.

2-010.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN