Sadece havayı temizleyen değil aynı zamanda tozu tutabilen bu 3 bitkiyi mutlaka evinizde besleyin!

Sadece havayı temizleyen değil aynı zamanda tozu tutabilen bu 3 bitkiyi mutlaka evinizde besleyin!

Bitkiler çevrelerindeki havayı temizlemeyi ve çevreyi daha sağlıklı hale getirmeyi başarır. Bazıları her şeyi daha da temiz hale getirmek için tozu tutabilir. Bu gerçekten ucuz bitkilerin ne olduğunu öğrenelim.

Bitki severler, yalnızca doğal bir alanı yeniden yaratmak için değil, aynı zamanda onlardan tam olarak yararlanmak için kendilerini çevrelemek isterler. Bitkiler mükemmel bir kaliteye sahiptir ve bu, oksijen bağışlamak ve çevrelerindeki havadaki kirleticileri uzaklaştırmak anlamına gelir.

Sadece türlere ve bitkilerin geceleri ne yaptıklarına dikkat etmeniz gerekiyor. Hatta gündüzleri havayı temizleyip oksijen veriyorlarsa, geceleri karbondioksit salarlar. Ancak sadece havayı temizleyen bitkiler değil, toz toplayan bitkiler de var .

Bu aynı zamanda evin etrafında olması çok yararlı olan bir temizlik eylemidir. Temizlikten hemen sonra toz oluşur ve bu gerçekten sinir bozucu bir durumdur. Evin etrafında tozlardan daha azını nasıl göreceğiniz aşağıda açıklanmıştır, böylece angarya toz alma döngünüzü olumlu yönde değiştirebilirsiniz.

1-002.jpg

SADECE HAVAYI TEMİZLEYEN DEĞİL, TOZLARDAN ARINDIRAN BİTKİLER

Yapraklarında toz tutabilen üç bitki vardır . Bu sayede odadaki mobilyalara, televizyona veya eşyalara yerleşmeyecektir. İşte bunlar:

Pothos: mükemmel bir iç mekan bitkisidir, çok dayanıklıdır ve tüm oda ve koşullara uyarlanabilir; yapraklarının şekli, çevreyi çok temiz tutmanıza olanak tanır.
Ficus benjamino: odanın nemini artırmanın yanı sıra, büyük ve sağlamsa tozu hapsedebiliri estetik olarak çok zarif.
Ficus elastika: Yapraklarındaki tozu tutmak için emdiği suyu serbest bırakır.

Sağlıklı kalmak için çok fazla bakıma ihtiyaç duymayan bu üç ev bitkisi ile her şeye sahip olabilirsiniz: temiz havayla dolu ve kirden arınmış güzel bir ortam.

2-002.jpg

BİTKİLER TOZDAN NASIL TEMİZLENİR

Bu bitkiler bize oksijen vererek, nemi düzenleyerek, tozu ortadan kaldırarak ve atmosferi daha doğal ve güzel hale getirerek bize yardımcı olabilir. Ama bizim de onlar için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bunların özelliklerine uygun olarak yetiştirilmesi, sulanması, gübrelenmesi, korunması ve saksı değişimi yanında mutlaka temizlenmesi gerekir.

Yaprakların üzerine çöken tozu temizlemek için oda sıcaklığındaki suyla nemli bir bezle silin. Bitkiler tarafından kesinlikle sevilmeyen ani sıcaklık değişimlerine dikkat edin. Marsilya sabunu ve sudan oluşan bir çözelti de işe yarayabilir.

Önemli olan, tüm yaprakları zayıf akan su veya sadece suyla ıslatılmış bir bezle iyice durulamaktır. Yaprakları parlak ve hoş bir parlak yeşil yapmak için suyla seyreltilmiş biraz süt kullanmak küçük bir numaradır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN