Sadece şahin gözlü insanlar bebeğin gizli emziğini 9 saniyede bulabiliyor! Zekanı test et

Sadece şahin gözlü insanlar bebeğin gizli emziğini 9 saniyede bulabiliyor! Zekanı test et

IQ'nuzu test etmek için optik illüzyon: Yüksek zekaya sahip kişiler bu optik illüzyon testini kolayca çözebilir. İnsanların sadece %1'i bebeğin odasında gizlenmiş olan kayıp Emziği 9 saniyede bulabiliyor. Yapabilir misin?

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi pek çok türde optik yanılsama görmüş olmalısınız. Optik yanılsama, bir nesnenin veya çizimin ya da beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Çalışmalar, optik yanılsamaların da psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve şeyleri nasıl algıladığınıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, bir bebeği odasının içinde bir yerde bir Emziğinin saklandığı resimde görülebilir.

1-007.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ EMZİĞİ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görüntü, çocukların beyin güçlerini test etmeleri için zor bir bulmaca olarak ortaya çıktı. Bu optik illüzyonda, oyuncaklarla dolu bir Oyuncak Odasında bir dadı bebeğe bakıyor. Ancak Oyuncak Odası'nda emziği kaybettiği için bebeğin ağlamasına engel olamıyor. Endişeli ve Oyuncak Odası'nda bebeğin kayıp emziğini bulmaya çalışıyor.

Bu yüzden, bu optik yanılsamanın daha hileli kısmı, Oyuncak Odası'na gizlenmiş Bebek Emziğini tespit etmektir. Bu görseldeki Bebek Emziği'ni insanların sadece %1'inin bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ EMZİĞİ FARK ETTİN Mİ?

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Söylesene, bu optik yanılsama görüntüsünün içinde Bebeğin kayıp Emziği gördün mü?

ZEKA OYUNU CEVABI

Bu optik yanılsama resmine yakından bakın. Oyuncak Odasındaki gizli Emziği bulmaya çalışın. İlk başta kaybolan Emziği bulmak çok zor görünebilir. Ancak görsele dikkatli bakarsanız Bebek Emziğinin oyuncakların arasına gizlenmiş olduğunu göreceksiniz. Emzik, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi halkalar ve oyuncak bir tavşanın arasında saklanmaktadır:

2-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN