Sadece üst düzey zekaya sahip insanlar resimdeki mantık hatasını 6 saniyede bulabiliyor! Gizli hatayı bulabilir misin?

Sadece üst düzey zekaya sahip insanlar resimdeki mantık hatasını 6 saniyede bulabiliyor! Gizli hatayı bulabilir misin?

Hatayı bulun: Yalnızca çok dikkatli okuyucular resimdeki hatayı 6 saniyede bulabilir. Onlardan biri misin? Şimdi bu meydan okumayı dene.

Hatayı bulun, etkinlikte paylaşılan görseldeki hatayı belirlemek için okuyucunun dikkatini çeken en popüler çevrimiçi etkinliklerden biridir. Okuyucuların, mücadeleyi başarıyla tamamlamak için hatayı bulmaları gereken öngörülen bir süre sınırı vardır.

Bu tür bir meydan okuma, görsel korteksi uyarır ve beynin sağ ve sol yarım kürelerini harekete geçirerek yaratıcılığı ve eleştirel düşünmeyi artırır. Bu tür zorlukların düzenli olarak uygulanması, yetişkinlerde bilişsel gerilemeyi önlemede oldukça faydalı olabilir. Çok dikkatli misin? O zaman aşağıda paylaşılan resimdeki hatayı tespit edin.

1-019.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ HATAYI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan resim, bir tenis raketi ile birlikte iki bagaj çantasını gösteriyor. Kişinin valizini topladığı ve tatilin tadını çıkarmak veya tenis maçı/turnuvası oynamak istediği anlaşılmaktadır.

Resimde bir yanlışlık var ve sizin göreviniz 6 saniyede resimdeki hatayı bulmak. Resmi dikkatlice izleyin ve süre sınırı içinde hatayı bulup bulamayacağınıza bakın. Son derece dikkatli kişiler, resimdeki hatayı diğerlerinden daha hızlı fark edebilir.

GİZLİ HATAYI BULDUN MU?

Bu tür meydan okumalar, beynin mantıksal ve analitik düşünceden sorumlu bölgelerini ateşledikleri için beyin için ideal egzersizler olduklarını kanıtlıyorlar. Hatayı belirlediniz mi? Acele edin, zaman bitiyor. Görüntüye son bir kez odaklanın ve süre dolmadan hatayı tespit edip edemeyeceğinize bakın.. Bu tür zorlukları çözmenin anahtarı dikkat, sağduyu ve ayrıntılar için mükemmel bir bakış açısıdır.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Süre doldu. Kaçınız resimdeki hatayı zaman sınırı içinde tespit edebildi? Hatayı bulanları tebrik ederiz. Jilet gibi keskin bir beynin ve mükemmel gözlem becerilerin var. Hatayı göremeyenler şimdi aramayı bırakıp aşağıdaki çözüme göz atabilirler. Resimdeki yanlışlık öndeki valizin kilit kapaklarının olmaması yani kaldırıldığında hemen açılacağı ve bu nedenle yolcuyu rahatsız etmesidir.

2-007.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN