Salçadaki küfü önleyen tek ürün! Sultan Teyze’nin sırrı salçaları kurtarıyor! 3 yıl eve uğramadı salçada bir gram bozulma olmadı

Salçadaki küfü önleyen tek ürün! Sultan Teyze’nin sırrı salçaları kurtarıyor! 3 yıl eve uğramadı salçada bir gram bozulma olmadı

Kendi yaptığınız ya da marketten aldığınız domates ya da biber salçalarının üzerinde oluşan küfler canınızı sıkmasın. Her yemekte kullanılan salçaları tek bir malzeme ile ilk günkü gibi tazecik tutabilirsiniz. Bu yöntemi uygulayan 3 yıl sonra bile salça da küf göremiyor. İşte salçanın küflenmesini önleyen o yöntem…

Yemeklerin lezzet kaynağı salçaların üzerinde oluşan küf tabakası ev hanımlarının da canını sıkıyor. Yaz mevsiminde hasat edilen tazecik domateslerden hazırlanan salçaların uzun süre taze kalması için mutlaka bu yöntemi deneyiniz. Sultan teyzenin bu yöntemi 3 yıl bile domatesleri tazecik tuttu. İşte salçanın küflenmesini önleyen o yöntem…

YAĞ DÖKMEK YETERLİ DEĞİL

Domates ya da biber salçasının üzerinde küf olmasını istemiyorsanız mutlaka bu yöntemi deneyin. Rahatsızlığı nedeniyle 3 yıl boyunca eve uğramayan Sultan teyzenin uyguladığı bu yöntem herkesi şaşkına çevirdi. Bursa'daki köy evine 3 yıl sonra dönen Sultan Teyze, kavanozda unuttuğu salçasının ilk günkü gibi tazecik kaldığını gördü. 3 yıl boyunca hiçbir şekilde bozulmayan salçaların sırrı ise kaya tuzu ve zeytinyağından geliyor. Sultan Teyze salçanın kapağını kapatmadan önce mutlaka alüminyum folyo ile ağzını kapattığını söyledi.

salca-nasil-salanir.jpg

SALÇAYI KÜFLENMEDEN SAKLAMA YÖNTEMLERİ

Domates ya da biber salçasını küflenmeden saklamak istiyorsanız mutlaka bu yöntemleri uygulayın:

Serin kuru yerde saklayın

Domates salçasının serin ve kuru bir yerde saklanması gerekmektedir. Bunun yanı sıra sıcaklık kontrolü Salçanın kalitesini korumaya da yardımcı olacaktır. Salçalarınızı aşırı sıcak ortamlardan uzak tutunuz.

salca-kufu-1.jpg

Havayla temasını kesin

Salçayı sakladığımız kapların da hem sağlıklı hem de hava geçirmez olması gerekiyor. Salçalarla buluşan hava ürünün okside olmasını sağlarken bozulmasına neden oluyor. Salçanın üzerine bir miktar yağ ekleyerek oksidasyon oranını düşürünüz.

salca-kufu.jpg

Güneşten uzak tutun

Salçalarınızı doğrudan güneş ışığından uzak tutmanız gerekiyor. Güneş ışığı salçanın hem rengine hem lezzetini hem de besin değerini etkileyen en önemli etkendir.

salca-kufu-nasil-onlenir.jpg

Küçük porsiyonlara ayırın

Salçalarınızı büyük bir kavanoza koymak yerine küçük porsiyonlar halinde saklamayı tercih etmeniz gerekiyor. Kavanozda her açtığımızda hava ile bulaşan salçalar daha kolay bir şekilde bozulmaktadır. Bu nedenle kapağı sık sık açmak yerine küçük porsiyonlarda tüketmekte uzun süre taş gibi salçalar almanızı sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN