Salda Gölü'ne gitmişken burayı da gezin! İkisi de aynı yerde: Tam 2.500 yıllık tarih harikası

Salda Gölü'ne gitmişken burayı da gezin! İkisi de aynı yerde: Tam 2.500 yıllık tarih harikası

Salda Gölü’nün hemen yanı başında yer alan o yer tarihin derinliklerine inmek isteyenler için inanılmaz bir fırsat. Hem tarihi dokuları hem de eşsiz manzarasıyla kendine hayran bırakan bu yere yolunuzu mutlaka düşürmelisiniz…

Burdur merkeze 10 km uzaklıkta bulunan o yer tarih meraklılarının mutlaka görmesi gereken yerlerden biri. 1. derece arkeolojik sit alanı kabul edilen yerde kalker kütlenin oyulmasıyla yapılan mekanlar dikkat çekiyor. İşte, Burdur’un tarihe ev sahipliği yapan o eşsiz hazinesi…

HER DETAYI TARİH KOKUYOR

Burdur Merkez Günalan Köyü’nde bulunan Serençay Kanyonu, Serençay Deresi’nin kalker kütleyi aşındırması sonucu oluşan bir yapıdır. Burdur Gölü kıyısındaki düzlüğe açılan bu alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31.10.2019 tarihinde “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma” alanı olarak tescillenmiştir.

burdur-teke-sarayi-serencay-kanyonu-1.jpg

1. derece arkeolojik sit alanı olan Teke Sarayı, Serençay Kanyonu’nun 2 kıyı kenarının en fazla yüksekliği ulaştığı kısımda, kalker kütleyi oyarak oluşan mekanlar ve iskan edildiğinde ölenlerin gömüldüğü oyma mezarları barındırıyor. MS 4. ile 6. Yüzyıl arasında yapıldığı düşünülen bu yer günümüze kadar gelmiştir.

İnşa edildiğinde korunma ve barınma amacıyla uçurumlara oyulan yapılar şimdilerde eşsiz manzarası olan harika eserler olarak keşfedilmeyi bekliyor. İşte, eşsiz Teke Sarayı’na genel bir bakış:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN