Sarj nasıl yazılır?

Sarj nasıl yazılır?

Türkçede sıkça kullanılan "şarj" kelimesi, yazımı konusunda zaman zaman karışıklıklara yol açmaktadır. Özellikle "şarz" veya "şarj" olarak yanlış yazıldığına sıkça rastlanmaktadır. Ancak Türk Dil Kurumu (TDK), bu kelimenin doğru yazımını net bir şekilde açıklamaktadır.

Sarj nasıl yazılır? Şarj kelimesi Fransızcadan Türkçeye geçmiş ve isim soyundan bir kelime olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle doğru yazımı oldukça önemlidir. TDK'ya göre, bu kelimenin doğru yazımı "şarj" şeklinde olmalıdır.

Şarj kelimesinin doğru yazımına örnekler vermek gerekirse:

"Şarjı bittiği için telefonum kapandı." (DOĞRU)
"Araba çalışmayınca çareyi aküyü şarj etmekte bulduk." (DOĞRU)
"Elektrikli süpürgeyi de şarza takman mümkün mü?" (YANLIŞ)
Şarj kelimesi, yükleme anlamına gelir ve günlük yaşamımızda sıkça kullanılır. Bu nedenle doğru yazımının bilinmesi önemlidir.

Yani, TDK'ya göre "şarj" kelimesi, "şarz" veya "şarj" olarak yanlış yazılmamalıdır. Doğru yazımıyla kullanıldığında dilimizdeki kelimelerin doğru ve güzel bir şekilde kullanılması sağlanmış olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN