Sebep eş anlamlısı

Sebep eş anlamlısı

Dilimizde kullanılan kelimelerin doğru yazımı ve anlamları sıklıkla merak edilen konulardan biridir. Bu yazımızda, "sebep" kelimesinin doğru yazımını, anlamını ve eş anlamlısını inceleyeceğiz.

Öncelikle, "sebep" kelimesinin doğru yazımı konusuna değinelim. Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüklerine göre, "sebep" kelimesi ayrı yazılır. Yani, kelimenin doğru yazımı "sebep" şeklinde olmalıdır.

SEBEP KELİMESİNİN ANLAMI

"Sebep" kelimesinin anlamı nedir? TDK sözlüklerine göre, "sebep" kelimesinin anlamı şu şekildedir: "Bir şeyin olmasına veya belirli bir halde olmasına yol açan şey, neden." Yani, sebep kelimesi bir olayın veya durumun nedenini ifade eder. Peki sebep eş anlamlısı nedir?

SEBEP KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI

"Sebep" kelimesinin eş anlamlısı ise "neden" kelimesidir. Yani, bir cümlede "sebep" kelimesi kullanılacağı yerde "neden" kelimesi de kullanılabilir ve anlam bakımından aynıdır.

SEBEP KELİMESİNİN CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

İşte "sebep" kelimesinin doğru yazımını ve kullanımını gösteren birkaç örnek cümle:

"Bu olayın sebepleri hepimizi ilgilendirmektedir."
"Onun davranışlarının sebebi anlaşılmış gibi görünmüyor."
"Trafik kazasının sebebini araştırıyorlar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN