SGK son jestini yaptı: Bu kişileri 6-8 yıl erken emekli yapacak: EYT'ye takılmadan hemen emekli olabilirsiniz

SGK son jestini yaptı: Bu kişileri 6-8 yıl erken emekli yapacak: EYT'ye takılmadan hemen emekli olabilirsiniz

SSK'lılar hakkında sevindirici haber geldi. SSK'lılar yaş haddine takılmadan kolayca emekli olabilecek. Doğum ve askerlik borçlanması ile erken emeklilik avantajı sağlayan SSK'lılar hakkında erken emeklilik şartlarını SGK açıkladı.

Bu SSK'lılar EYT'ye bile takılmıyor! O kişilere 2-4-6-8 yıl erken emekli olma hakkı doğuyor! SGK şartları açıkladı. SSK'lılar yaş haddine takılmadan erkenden emekli olabilecek. SSK'lılar erken emekli olabilmesini sağlayan bir takım şartlar bulunuyor. Doğum ve askerlik borçlanması gibi şartları bulunan erken emekliliğin şartlarını SGK açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...

erken emeklilik eyt

EYT açıklaması uzun bir süredir bekleniyordu. Nihayet beklenen açıklamayı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Erken emeklilik fırsatı yakalayan SSK'lıların bazı yönlerden de ayrıcalıkları bulunacak. Yeni gelişmelerin heyecanla beklediği EYT'de SSK'lıların ayrıcalıkları açıklandı. SSK'lı olan bazı vatandaşların bazı konularda ayrıcalıkları sağlandı. Bu ayrıcalıkları ve erken emeklilik şartlarını SGK tek tek açıkladı.

2, 4, 6 ve 8 yıl erken emekli olmak istemez misiniz? İşte son açıklanan açıklama ile birlikte belirtilen şartları sağlayan kişiler erkenden emekli olabilecek. Peki nedir bu şartlar? Nasıl olması gerektiği konusunda vatandaşlar heyecanlı ve doğru bilgiyi bulmak istiyorlar. Bunun için de SGK bu konuyla ilgili araştırma yaptı. Milyonların merakla beklediği erken emeklilikte özel şartlar nelerdir hep birlikte bakalım.

para eyt

SSK'LILAR İÇİN ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI

Emekli olmak isteyen ancak primi yetmeyen kişilere bir müjde geldi. Askerlik ve doğum borçlanması yaparak emekliliğin kapıları zorlanabilecek. SSK'lılar bu doğum ve askerlik borçlarını yerine getirerek erken emekli olabilecek. Yeni yıl ile birlikte emekli olmak isteyenlerin rakamlarının bir hayli artacağı bekleniyor. Primi dolmayan milyonlarca kişi askerlik ve doğum borçlanmasını göstererek emekli olabilecek. SGK tek tek açıkladı.

ASKERLİK ERKEN EMEKLİ YAPIYOR

Askerliği erken yaşta yapanlar, sigortasını askerlikten sonra başlatanlar erken emeklilikten faydalanabilecek. Askerlik nedeniyle sigortası ertelenen vatandaşlara devlet erken emeklilik kolaylığı sağlıyor. Yaş şartını ve prim süresini tamamlayan erkek askerlik borçlanmasını da göstererek daha erken bir tarihte emekli olabilecek.

DOĞUM YAPAN KADINLAR İÇİN ERKEN EMEKLİLİK

Doğum yapan kadınlar içinde erken emeklilik uygulaması bulunuyor. Doğum nedeniyle çalışamayan, iş hayatından uzak kalan kadınlara devlet 6 yıl erken olma avantajı sağlıyor. Doğum borçlanması yoluyla yaş şartını taşımaları halinde erken emeklilikten yararlanabilecekler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN