SGK ve PTT çalışanları isyan etti! 30 kişi yaşamını yitirdi: Uzun mesai saatleri... İşte açıklamalar

SGK ve PTT çalışanları isyan etti! 30 kişi yaşamını yitirdi: Uzun mesai saatleri... İşte açıklamalar

Geçtiğimiz günlerde SGK personeli uzun mesai saatlerine isyan etmiş ve iş bırakma kararı almıştı. Yeni karar PTT'den geldi! Tüm detaylar haberimizde.

SGK çalışanları EYT yasası sonrasında yoğun ve uzun şekilde çalışmaları dolayısıyla iş bırakma grevini başlatmıştı. Peki PTT iş bırakma kararı nedir? PTT neden iş bırakıyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

PTT VE SGK PERSONELİ İSYANDA

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte SGK çalışanları uzun mesai saatleriyle yoğun şekilde çalışmaya başlamış ve zorlu şartlara isyan ederek iş bırakma grevine başlamışlardı. SGK sonrasında PTT personeli de açıklama yaptı ve Haber Sen Genel Sekreteri tarafından yapılan açıklamaya göre PTT emekçilerinin konteyner ve çadırlarda çalıştığını, Hatay'da personelin dağıtıma çıkarıldığını söyledi. Deprem bölgesinde olan PTT hizmet binaları yıkılsa bile personellerin konteyner ve çadırlarda zorla çalıştırıldığı söylendi ve personel isyan etti. Haber Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu tarafından yapılan açıklamalar kapsamında Hatay ve Adıyaman illerinde neredeyse bütün PTT binalarının yıkıldığı, Gaziantep ilinde PTT binalarının ağır hasarlı olduğu öğrenildi.

PTT Personeli İsyanda

Aynı zamanda deprem bölgesinde 30 PTT personelinin de hayatını kaybettiği söylendi. Damatoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti; 'Deprem felaketini yaşayan illerde PTT binaları ayakta bile olsa ağır hasar aldı. PTT personeli konteyner, çadır ve mobil PTT üzerinden hizmet vermeye devam ediyor. Birçok çalışanın evi yıkıldı, ailesini kaybetti. Buna rağmen PTT çalışanları kısa süreli izin yapıp tekrar işe çağrıldı. Taş üstünde taş kalmayan Hatay ilinde bile personelin dağıtıma çıkması söyleniyor. Depremzedeleri göreve çağırmayın demedik. Depremzede vatandaşların dinlenmesi için ülkenin diğer bölgelerindeki gönüllüler gelsin dedik ama dinlemiyorlar. Birçok özel ya da kamu kurumu personeline izin verip yardım etti. Ama 182 senelik kurum olan PTT ekonomik dayanışmayı bırakın zorla personel çalıştırıyor. Adıyaman Gölbaşı Posta Merkezi 24 saat hizmet verdi. Orası da depremde yıkıldı ve hayatını kaybeden PTT personeli oldu.'

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN