Sigara içenler hüzne boğulacak! 1 paket sigara 50 TL oluyor: Devasa zam için tarih belli oluyor!

Sigara içenler hüzne boğulacak! 1 paket sigara 50 TL oluyor: Devasa zam için tarih belli oluyor!

Sigara fiyatlarına son olarak Ocak 2023'te 3.5 TL ile 4.5 TL arasında zam yapılmıştı. Tiryakileri üzecek bir açıklama geldi, sigara fiyatlarına yeni zamlar yolda. Bir paket sigara fiyatının 5 lira ile 10 lira arasında zam göreceği belirtildi.

Hükümet, sigaraya yine zam yapacak!

Hükümet, Ocak 2023'te yapılan zammın ardından bu yıl 2. kez sigara paketlerine zam yapmayı planladığı bildiriliyor. Haber Global'in aktardığı kaynaklara göre, yeni zammın paket başına 5 lira ile 10 TL arasında değişebileceği ve önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Vergi uzmanı Ozan Bingöl'ün de açıkladığı gibi, tütündeki mevcut vergilendirme rejimi altında sigara şirketlerinin yaptığı her 1 TL'lik zammın yaklaşık %85'i Hazine'ye gidiyor. Kalan kısım ise şirketlerin hesaplarına aktarılıyor.

Hükümet, sigaraya yine zam yapacak!

Sigaraya yapılan son zam 3,5 ile 4,5 TL arasındaydı ve ülkede satılan tüm markaları etkiledi. Yeni zammın da benzer bir etki yaratması ve bazı markaların fiyatlarını paket başına 50 liraya kadar yükseltmesi bekleniyor. Hükümet, son yıllarda sigara ve diğer tütün ürünlerine uygulanan vergileri her geçen gün artırıyor.  Sigara fiyatlarındaki yeni artışın eleştirileceği ise aşikar....

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN