Şimdiye kadar nasıl söylememişler! Patates kabuklarını sakın atmayın! Hayatı işte böyle kolaylaştırıyormuş

Şimdiye kadar nasıl söylememişler! Patates kabuklarını sakın atmayın! Hayatı işte böyle kolaylaştırıyormuş

Şimdiye kadar hep yemek yaparken karşınıza çıktı. Patatesin bu özelliğini şimdiye kadar nasıl söylememişler dedirten o detaylar gününüzü kolaylaştıracak. Çöpe attığınız patates kabukları bakın ne işe yarıyormuş? İşte hayatınıza pratiklik katacak o kullanım alanları…

Küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği patates kabuklarını kullanabileceğiniz farklı alanlar ortaya çıktı. Kabuklarını soyduktan sonra çöpe attığınıza pişman ettiren o yöntem resmen pes dedirtti. Birçok kişinin gözden kaçırdığı bu detay hayatınızı kolaylaştıracak. İşte hayatınıza pratiklik katacak o kullanım alanları…

PATATES KABUKLARININ HAYAT KURTARAN KULLANIM ALANLARI

YANIK VE YARALARA KARŞI ETKİLİ

Sıcak bir yere temas ettiğinizde vücudunuzda oluşan o acıya ilaç gibi gelecek çözüm patates kabuğunda yatıyor. Yanık yaralarınıza patates kabuğu sürerek acınızı dindirebilirsiniz.

patates-kabugu.jpg

GÖZALTI TORBALARINA İYİ GELİYOR

Güneş şiş ve Solgun bir görüntü ile başladıysanız patates kabuğundan yararlanabilirsiniz. Yüzünüzdeki şişkinliği azaltacak patates kabuğu göz altı torbalarını indirirken göz altı morluklarına da çözüm olmaktadır.

GÜMÜŞLERİ TEMİZLİYOR

Elinizde bulunan Gümüş eşyaları parlatmak için patatesten yararlanabilirsiniz. Etkili bir Gümüş cilası görevi üstlenen patates içerisinde bulundurduğun nişasta ile birlikte lekeleri gidermede oldukça büyük bir işle sağlıyor.

patates-kabugu-kizartma.jpg

LEZİZ CİPSLER YAPILIYOR

Lezzetli mi lezzetli bir cips için hazır paketler almanıza gerek kalmadı. Soyduğunuz patates kabuklarını iyice yıkadıktan sonra suda bekletip üzerine tuz ekleyiniz. Ardından iyice kuruladığımız kabukları kızartarak ya da fırınlayarak mükemmel patates cipsleri elde edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine baharat serpiştirerek 180 derecelik fırında kızarana dek pişirebilir ve lezzetin tadına varabilirsiniz.

PASLARI ÇIKARIYOR

Eski mutfak eşyalarınızı tamir etme konusunda patatesten yararlanabilirsiniz. Metal araç gereçlerin üzerinde oluşan pasları gidermek için patates kabuğundan mucizesi bakın neler yapıyor?

DERİ TEMİZLİĞİNDE KULLANILIYOR

Deri eşyalarınızı temizlemek için sıradan bir bez yerine çiğ patates kabuğunu kullanın. Çiğ patatesin suyu ayakkabıları parlaklık sağlarken eski ve yıpranmış ayakkabıları da başarılı bir şekilde orijinal haline yakın bir görüntüye kavuşturuyor.

patates-kabugu-sac.jpg

BEYAZ SAÇLARI KAPATIYOR

Saçlarınızın arasında göz kırpan beyaz saçlarınıza patates kabuğu ile doğal mucize yaratabilirsiniz. Beyaz saçları boyamadan patates kabuğu ve klorsuz su ile bu saçları kapatmak mümkün. Klorsuz suyun içine eklediğiniz patates kabuklarını 25 dakika boyunca kaynatıp süzdükten sonra boş bir şişeye aktarıp duştan sonra saçınızı uygulayınız. Uygulama işleminin ardından saçınızı yıkamadan işleminize devam edebilir Bu yöntemle kırıklarınıza ve kepek sorunlarına da veda edebilirsiniz.

GÜNEŞ LEKELERİNİ GİDERİYOR

Cildinizde oluşan lekelere patates ile doğal bir leke açıcı oluşturabilirsiniz. Cilt için doğal bir ağartıcı görevi üstlenen patates parlatıcı madde görevi gören C vitamini ile birlikte ciltteki koyu lekeleri ve ince çizgilerle kırışıklıkları önlemektedir. Bu sayede tek ton bir cilde ulaşmak da daha kolay bir hale geliyor.

MUTFAKTAKİ LEKELERİ ÇIKARIYOR

Mutfak temizliği yaparken tonlarca kimyasal madde kullanmak yerine patatesten yararlanabilirsiniz. Patateslerin ıslak tarafı ile birlikte yüzeyleri ovalayabilir lekeleri çıkarttıktan sonra temiz bir bez ile durulayıp kurulayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN