Soğan ekmek yerim diyenler dikkat soğana da zam geldi! Fiyatını duyanlar manavın yanına uğramıyor

Soğan ekmek yerim diyenler dikkat soğana da zam geldi! Fiyatını duyanlar manavın yanına uğramıyor

Her geçen gün büyüyen hayat pahalılığı ile birlikte ürünler zamlanmaya devam ediyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından ocak ayı ve aralık ayı fiyat verilerini paylaştı. 2 ay arasındaki fiyat farklarını duyuran İTO en fazla artış gösteren ürünü de açıkladı. Yapılan araştırmalara göre ocak ayı itibariyle en çok artış gösteren ürün yeşil soğan oldu. Yüzde 54,48'lik artış ile dikkat çekti. İşte tüm detaylar...

Soğan fiyatlarında inanılmaz yükseliş!

Enflasyonda yaşanan artış ve hayat pahalılığı nedeniyle ürünler her geçen gün zamlanmaya devam ediyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından ocak ayı ile aralık ayı arasında yer alan ürün fiyat farklarını listeledi.

Yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan fiyat değişimi şoke etti. İstanbul perakende fiyatı en az artan ürünler ve en fazla artan ürünleri tek tek listeledi. Fiyatta yaşanan değişikliği yüzde olarak açıklayan İTO verileri vatandaşı şaşırttı.

İTO'nun verilerine göre Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 üründen 142 ürün perakende fiyatında yükseliş görülürken, 35 fiyatın ürününde düşüş gözlemlendi. 65 ürünün ise fiyatında bir değişiklik yaşanmadı.

Ocak ayı itibariyle en fazla artış gösteren kategori kuru sebze ve meyveler grubu oldu. Bu grupta yer alan yeşil soğan sadece 1 ayda yüzde 54,48'lik bir artış ile listenin başında yer aldı. En fazla fiyat artışı yeşil soğanda görüldü.

enflasyon-es6e-cover.jpg

Ocak ayında en çok zamlanan ürünler!

İTO tarafından belirlenen verilere göre fiyat arışında ulaştırma ve haberleşme kategorisinde yer alan şehir içi vapur ücretinde yüzde 39,84 seviyelerinde artış görüntülendi. İstanbul halkının merakla beklediği taksi ücretlerinde ise yüzde 39,37 oranında bir artışın gerçekleştiği görülüyor. Diğer yandan sağlık ve kişisel bakım harcamaları grubunda en fazla yüzde 38,88 ile röntgen çekim ücreti olarak açıklandı. Kültür ve eğitim ve eğlence kategorisinde ise yüzde 38,61'lik bir artış ile mecmualar en üst sırada yer aldı. Sağlık ve kişisel bakım harcamaları listesinde en çok artış gösteren yüzde 33,09 ile doktor muayene ücreti olarak kaydedildi. Doğalgaz ücretinin ise ocak ayında düşüşe geçtiği görüldü. Yüzde 11,85'lik bir düşüş ile ocak ayının adeta parlayan güneşi oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN