Metin Uca serbest bırakıldı

'Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek' suçundan hakkında arama kararı bulunan televizyon programcısı Metin Uca İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. CHP'li Mahmut Tanal, Uca'nın ifadesinin ardından serbest bırakıldığını duyurdu. Savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılan Uca'dan da ilk açıklama sosyal medya hesabından geldi.

Ankara'ya gitmek için İstanbul Havalimanı'nda bulunan Türk Hava Yolları (THY) iç hat CIP Lounge'a giden ve burada bilet işlemlerini tamamlamak isteyen ünlü sunucu Metin Uca'nın, kimlik kontrolü sırasında hakkında arama kararı olduğu ortaya çıktı.

"Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek" suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Metin Uca, polis tarafından gözaltına alındı. Uca'nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "2.2.2023 günü saat 11:29 sıralarında Ankara'ya gitmek üzere CIP terminaline müracaat eden Metin Hakkı Uca isimli şahsın yapılan GBT sorgulamasında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan Edremit Sulh Ceza Hakimliği tarafından aranıyor olduğu tespit edilmiştir. Sahsın, gerekli işlemlerin ardından adliyeye sevki sağlanacaktır" denildi.

EDREMİT KİTAP FUARI'NDAKİ SÖZLERİ NEDENİYLE SORUŞTURMA

Metin Uca, 13-21 Ağustos 2022 tarihlerinde Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenen ‘5. Edremit Kitap Fuarı'nın son gününde konuşmacı olarak bir etkinliği katılmıştı. Etkinliğe katılan bir kişi, Uca hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine de Uca hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDI

Tanal Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tiyatro oyunundaki alıntı sebebiyle İstanbul Havalimanı'nda çorbasını kaşıklarken gözaltına alınan kıymetli sanatçı Metin Uca, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Yanındayım. Morali yerinde. Ancak ülkenin düşürüldüğü durum nedeniyle üzgün" ifadesini kullandı.

UCA'DAN İLK AÇIKLAMA

Uca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "4.5 saat sonra özgürüm. Bakın gözaltına alınma sebebim neymiş!" dedi bir video paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN