Sosyal yardımlara bir yenisi eklendi! Toplam geliri o rakamın altında olanlara nakit destek! Her ay düzenli hesaplara yatırılacak

Sosyal yardımlara bir yenisi eklendi! Toplam geliri o rakamın altında olanlara nakit destek! Her ay düzenli hesaplara yatırılacak

Her ayın 15'inden itibaren 4.336 TL nakdi yardımlar hesaplara yatırılıyor! Başvuru detayları haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 4.336 TL'lik sosyal yardımlara ilişkin açıklama yaparak, başvuruların devam ettiğini duyurmuştur. Bakanlık, aile içi toplam geliri 16.998 TL veya altında olan ailelere her ay 4.336 TL nakdi yardım yapılacağını belirtmiştir.

Başvurusu kabul edilen kişilerin bu yardımı alabilmeleri için Ziraat, Halkbank veya Vakıfbank gibi bankalardan bir hesaba sahip olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde, yardım ödemelerinin PTT şubeleri aracılığıyla yapılacağı ifade edilmiştir.

Bakanlık, sosyal yardımların yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere barınma ve gıda yardımlarının da sosyal yardım vakfı şubeleri aracılığıyla devam ettiğini belirtmiştir.

Bu 4.336 TL'lik yardım, belirli bir gelir sınırının altında olan ailelere yapılan bir nakdi yardımdır. Başvuruların nasıl ve nereye yapıldığına dair ayrıntılı bilgilere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ulaşılabilmektedir.

Öte yandan, seçimlerin tamamlanmasının ardından kabine şekillenirken, Haziran ayında memur, emekli ve asgari ücret zammının masaya yatırılacağı ve Temmuz ayında bu zammın maaşlara yansıtılacağı belirtilmiştir. Bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belirli bir gelirin altında olan ailelere düzenli olarak her ay 4.336 TL'ye kadar nakdi yardım yapacaklarını duyurmuştur.

Belirlenen 16.998 TL'lik gelir tutarı, 3 kişilik bir aile için hesaplanmış olup kişi başı 5.666 TL'ye denk gelmektedir. Bu nedenle, 4 kişilik bir aile için bu sosyal yardımdan faydalanabilmek için aile içi toplam gelirin 22.664 TL veya daha az olması gerekmektedir.

BAŞVURU DETAYLARI

2

2

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN