Sürekli ayna silme derdine son! O karışımla haftalarca ne su lekesi ne parmak izi kalacak

Sürekli ayna silme derdine son! O karışımla haftalarca ne su lekesi ne parmak izi kalacak

Banyonun ve evin en çabuk kirlenen yüzeylerinden biri şüphesiz aynalardır. Tam "pırıl pırıl oldu" derken, üzerine sıçrayan bir su damlası veya dokunan bir parmak, tüm emeğinizi boşa çıkarır. İşte haftalarca leke tutmayan, cam gibi bir parlaklık vaat eden yöntem...

Ayna temizliğinde en sık yapılan hata, yanlış malzeme kullanmaktır. Kağıt havlu kullanmak, geride görünmez tüy ve partiküller bırakır. Piyasada satılan kimyasal temizleyicileri doğrudan aynaya sıkmak ise, zamanla yüzeyde birikme yaparak ışığın farklı kırılmasına ve dalgalı bir görünüme neden olur. Sonuç olarak, ne kadar silerseniz silin, o kusursuz parlaklığı bir türlü yakalayamazsınız.

625598ae3df5750019f7592b.jpeg

AYNALARIN SİHİRLİ KARIŞIMI

Leke tutmayan ve iz bırakmayan bir ayna temizliğinin sırrı, iki basit mutfak malzemesinde saklı. Beyaz sirke ve mısır nişastası.

Boş bir sprey şişesinin yarısını su, yarısını da beyaz sirke ile doldurun. İçine bir tatlı kaşığı kadar mısır nişastası ekleyin ve iyice çalkalayın. İşte hepsi bu kadar! Sirke, su lekeleri ve kireç kalıntılarını çözerken, mısır nişastası ise parmak izi gibi yağlı lekeleri söker atar ve geride pürüzsüz bir yüzey bırakır.

6407296.jpg

AYNANIN LEKE TUTMAMASI İÇİN NE YAPMALI?​​​​​

Hazırladığınız sirkeli karışımı doğrudan aynanın yüzeyine püskürtün. İlk mikrofiber bezinizle, yukarıdan aşağıya doğru tek yönde hareketlerle tüm kiri ve lekeyi silin. Bu aşamada dairesel hareketlerden kaçının.

Şimdi ikinci ve tamamen kuru olan mikrofiber bezi alın. Ayna yüzeyinde kalan nemi, yine dairesel hareketlerden kaçınarak, nazikçe kurulayın ve parlatın. Usta sırrı olarak, bu son parlatma işlemi için kuru mikrofiber bez yerine buruşturulmuş bir gazete kağıdı da kullanabilirsiniz. Gazete kağıdı, geride asla tüy ve iz bırakmaz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN