TC kimlik numaranızı nasıl ezberliyorsunuz? Bu kodlamayla ezberleyenlerin matematik zekası yüksek çıkıyor!

TC kimlik numaranızı nasıl ezberliyorsunuz? Bu kodlamayla ezberleyenlerin matematik zekası yüksek çıkıyor!

Hayatımızın birçok alanında kullanılan TC kimlik numarası çoğu kişinin ezberinde olurken vatandaşlar numaraları ezberlerken kendi kolayına göre okuyor. TC kimlik numarasının nasıl ezberlendiği kişilerin kişilik özelliklerini ortaya çıkartıyor. Sosyal zekalı, bazıları detaycılığa, bazıları sportif yada müzikal zekalı kabul edilir.

11 haneli numara ezberleme şekli kişinin zeka türünü ortaya çıkartır. Fakat sadece TC kimlik numarasını ezberlemek genel olarak zeka seviyesinin ölçümünde yeterli kabul olmaz. Tc kimlik numarasını ezberleme becerisi ve zeka yeteneklerini ölçmek zeka seviyesi hakkında kesin bilgi sağlamaz.

2+3+2+2+2

Tc kimlik numarasının bu sıra üzerinden ezberlenmesi dünyadaki varlıkları çok iyi ayırt etmelerine yardımcı olur. Doğal zekaya sahip olunurken net bir kişilikle beraber belirsizlikler ortaya çıkar. Bu durumda her şeyin mantıklı açıklamasını yani bilimsel açıklaması araştırılır.

2+3+3+3

Hayal gücünün yüksek seviyelerde olmasıyla boşluk ortamlarında bile yol-yön bulabilme becerisine sahip olursunuz. Resim, heykel alanlarında beceriler fazlasıyla yüksektir. Çok güzel resim yapabilirken nesnelerin aralarında ki etkileşim ve ilişkiyi anlamlandırabilme becerisi görülür.

TC kimlik ezberleme

2+2+2+2+2+1

En yaygın zeka türü olurken bu beceride ki insanların yeteneği ise dili kullanmaktır. Yazma, sözcüklerin anlamlarını öğrenme, etkili , konuşma, sözlük kullanma ve tartışma yönetimi gibi zeka kapsamında bulunulur.

3+3+3+2

Müzükal zekası güçlü olan insanlar kalıpları, ritimleri ve sesleri düşünülmese de müzik açısında oldukça güçlüdür. Kompozisyon ve performansta başarılı olurken bu zekaya sahip olan kişiler ise aynı zamanda kendilerini ifade ederken fazlasıyla iyidirler. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN