Temizliği çok daha kolaylaştıracak 8 ipucunu öğrenin zamandan kazanın

Temizliği çok daha kolaylaştıracak 8 ipucunu öğrenin zamandan kazanın

Temiz bir evi hepimiz çok sevsek de, onu temiz hale getirebilmek için bir hayli emek vermemiz gerekiyor. Ancak haberimizdeki bu temizlik ipuçları ile hem temizliği kolaylaştıracaksınız hem de zamandan kazanacaksınız...

“Yapmayı en sevdiği şeyler” listesinde temizlik de bulunan çok az insan var. Özellikle inatla kirli gibi görünen bir şeyi temizlemeniz gerektiğinde yorucu olabilir. Neyse ki, tüm kirlerden gerçekten kurtulan kullanışlı numaralar var. Bunları sizin için listeliyoruz.

1. KRAVAT SARGISI İLE TIKANMAYI AÇMA

Drenajınız saç ve kir birikmesi nedeniyle tıkanmış mı? Bunu bir kravat sargısı ile kolayca çözebilirsiniz. Bir bıçakla birkaç çentik açın, kravat sargısını gidere sokun ve onunla tüm kiri kaldırabileceğinizi göreceksiniz!

2. BİR EL FENERİNDEN YARDIM

Yanlışlıkla camdan yapılmış bir şeyi düşürdünüz ve sonra zemini gerçekten temizlemek mi istediniz? Ardından, cam parçalarının yanına yere bir el feneri koyun. Bu, onları çok daha görünür hale getirecek ve hiçbir zaman onları süpürmenize izin vermeyecektir.

melissa-maker-shayne-gray-6255-1024x683.jpg

3. AYAKKABILARI DİŞ MACUNUYLA OVMAK

Beyaz tabanlı ayakkabılarınız temiz görünmüyor mu? Bunu üzerlerine biraz diş macunu sürerek ve ardından ayakkabıları yumuşak bir diş fırçasıyla fırçalayarak çözebilirsiniz. Onları iyice durulayın ve işte, tekrar yeni gibiler!

4. AYAKKABI İZLERİNİ TENİS TOPUYLA SİLMEK

Koyu ayakkabı tabanları, zeminde hızla siyah çizgiler oluşturabilir. Bunun için de kullanışlı bir çözüm var: bir tenis topu alın ve çizgileri birkaç kez ovalayın. Güneşteki kar gibi kaybolacaklar.

5. KÜÇÜK KÖŞELER İÇİN TAMPONLAR

Evin bazı köşeleri bir bez veya süngerle düzgün bir şekilde temizlenmez. Tamponlar çok daha küçüktür ve ucu sayesinde her yere ulaşabilirsiniz. Örneğin pencere çerçevelerinin yanındaki köşeleri temizlemek için idealdir.

fayans-temizleme-yontemleri.jpg

6. FAYANS DERZLERİNDE KABARTMA TOZU

Fayans harçları zamanla oldukça koyu hale gelebilir. “Sıradan” temizlik ürünleriyle temizlenmesi genellikle kolay değildir. Bununla birlikte, ıslak bir diş fırçası veya bez üzerine biraz kabartma tozu harikalar yaratır!

7. YAĞLI KAĞIT SAYESİNDE GÜZEL BİR PARLAKLIK

Yağlı kağıt, mutfakta her türlü şey için giderek daha fazla kullanılıyor. Ayrıca mutfağınızdaki demir işleri ovalamak için de kullanabilirsiniz. Daha sonra demiri yağdan arındırır ve ona güzel bir parlaklık verir.

8. YERDEKİ MUMU ÜTÜLEYİN

Son olarak, bir halıya mum mu döktünüz? Bunu bir ütü ve biraz mutfak kağıdı kullanarak çıkarabilirsiniz. Lekenin üzerine birkaç yaprak mutfak kağıdı koyun ve ardından hafifçe ütüleyin. Arada birkaç kez mutfak kağıtlarını değiştirin. Sonuç: Artık leke yok!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN