Tiramisu 'babasını' kaybetti! Ado Campeol hayatını kaybetti

Tiramisu 'babasını' kaybetti!  Ado Campeol hayatını kaybetti

İtalya'nın kuzeyindeki Treviso kentinde Ado Campeol'un sahibi olduğu Alle Beccherie restoranında icat edildiği kabul edilen tiramisu tatlısının babası Ado Campeol hayatını kaybetti.

Lezzetiyle dünyaya nam salan tiramisunun fikir babası Ado Cempeol 93 yaşında yaşamını yitirdi. Dünyanın en popüler tatlılarından biri olan tiramisunun İtalya'nın kuzeyindeki Treviso kentinde Ado Campeol'un sahibi olduğu Alle Beccherie restoranında aşçı ile Campeol'un eşi tarafından icat edildiği kabul ediliyor.

Ana malzemesi kahveye batırılmış bisküviler ve mascarpone peyniri olan tiramisuyu 1972'de Alle Beccherie menüsüne ekleyen aile hiçbir zaman patentini almadı.

fhdfhdhdfh.jpg

ONU ALMA BENİ AL

Bir kase yumurta ve şekere biraz mascarpone peyniri atıp karışımın hoş tadını fark eden Linguanotto, bunu Campeol'ün eşi Alba'ya söyledi. Bunun üzerine karışıma kahveye batırılmış kedi dili bisküvileri ekleyip üzerine kakao serperek tatlıyı mükemmelleştiren ikili, yapıtlarına 'beni al' olarak çevrilebilecek 'Tireme Sù' adını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN