TOGG çekilişinden eli boş dönenler dikkat! TOGG para iadesi ne zaman yapılacak? İşte merak edilen yanıtı

TOGG çekilişinden eli boş dönenler dikkat! TOGG para iadesi ne zaman yapılacak? İşte merak edilen yanıtı

Yerli ve milli araç TOGG ile ilgili vatandaşın araştırmaları sürüyor. Peki TOGG başvuru ücretleri iade olacak mı? Çekilişler ne zaman bitiyor? Tüm detaylar haberimizde.

Yerli araç sahibi olmak için ön başvurusunu tamamlayan vatandaşlar çekiliş sonuçlarına göre başvuru ücretlerinin iade olup olmayacağını araştırıyor. Peki TOGG başvuru ücretleri iade edilecek mi? TOGG araçlar ne zaman teslim edilecek? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TOGG ÇEKİLİŞLERİ

Yerli ve milli araç TOGG vatandaşın alımına sunulurken aracın çekilişle satılacağı duyuruldu. Yerli araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından oluşturulan binlerce başvuru yavaş yavaş sonuçlanmaya başladı. TOGG araç için başvuru ücreti ise 60 bin TL olarak belirlendi. Edinilen bilgilere göre 60 bin TL başvuru ücreti yatıran ve çekiliş hakkı kazanan vatandaşların araç ücretlerinden 60 bin TL düşürülecek. Ancak çekilişte hak sahibi olamayan vatandaşların 60 bin TL başvuru ücretleri iade edilecek. Trumore e-Cüzdana yansıyacak olan başvuru ücretlerinin çekiliş sonucundan 14 gün sonra hesaplara iade edilmesi bekleniyor. 

TOGG Yerli ve Milli Araç Çekilişleri

Ancak bu süreç bankanıza göre değişkenlik gösterebilecek. Çekiliş sonucuna göre asıl ve yedek listesinde olan vatandaşlar hariç kurada ismi çıkmayan kişilerin 60 bin TL ödemeleri iade olacak. Yani bu durumda başvuru ücreti olan 60 bin TL ücret yanmamış olacak. Trumore cüzdanında iade al butonuyla birlikte vatandaşlar ücretlerini banka hesaplarına aktarabilecek ve bu bankadan bankaya değişkenlik göstermekle birlikte 14 gün süreyle yapılacak. 2023 senesi teslimatları için 2024 senesi Ocak ayı olarak belirlendi ve yedek listede kalan vatandaşlar T10X modeli sipariş verebilecek. Siparişler 2024 Haziran ayına kadar çekiliş yapılmadan alınabilecek. TOGG aracın ilk teslimatlarının Nisan ayında yapılması planlanıyor. TOGG araç birçok farklı renkte vatandaşa sunulacak. TOGG araç ilk rengi Kırmızı ve Anadolu ismiyle vatandaşa sunulurken Anadolu topraklarının cana yakınlığı ve tutkusundan ilham alındığı belirtildi. Beyaz renk ise Pamukkale olarak isimlendirildi ve Pamukkale travertenlerinden ilham alındı. Gemlik Mavi rengi ise zeytin ağaçlarından ilham alınarak tasarlandı. Kapadokya Bej rengi Kapadokya'nın doğası ve peri bacalarından ilham alarak tasarlandı. Oltu Siyah rengi ise Oltu taşının siyahlığından ve parlak dokusundan ilham alınarak tasarlandı. Gri Kula rengi ise Kula ilçesinin kayaç ve vadilerindeki geçmiş yaşamı temsil ediyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN