Togg'un şarj ücretleri ne kadar? TOGG kaç TL ile şarj oluyor? İşte TOGG şarj ücretleri

Togg'un şarj ücretleri ne kadar? TOGG kaç TL ile şarj oluyor? İşte TOGG şarj ücretleri

Türkiye'nin ilk yerli aracı Togg’un şarj istasyonu ağı Trugo'nun fiyatının ne kadar olacağı açıklandı. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Togg şarj ücretleri açıklandı. Fiyat Türkiye Otomotiv Girişim Grubu'nun Trugo şarj istasyonunun fiyatı netlik kazandı. Bu kapsamda kW/h birim fiyatı 7,99 TL olacağı belirtildi. Bu sayede kısa ve uzun mesafeli Togg'un kilometre başına ne kadar yakıt tükettiği netleşmiş oldu.

tog şarj

Togg'un kısa ve uzun menzilli akıllı cihazlarının kapasiteleri kapsama alanına göre değişmektedir. Kısa menzilli Togg, 52,4 kWh bataryayla 314 kilometre, uzun menzilli Togg ise 88,5 kWh bataryayla 523 kilometre yol alabiliyor.

Şarj ücreti kesinleşti. 180 kw ve 300 kw istasyonlarda kwh birim fiyatı 7,99 TL oldu. Şarj istasyonu, şarj edildikten sonra otopark olarak kullanılırsa dakikası 50 kuruş ücretlendiriliyor.

Bloomberg HT'ye göre, 52,4 kWh pil kapasitesine ve Trugo istasyonlarında 314 kilometre gibi kısa sürüş mesafesine sahip Togg'un şarj maliyeti 418,6 lira, kilometre başına tükettiği enerji ise 1,33 lira.

88,5 kWh pil kapasiteli Togg'un 523 kilometre uzunluğundaki şarj maliyeti de 707,1 lira, kilometre başına tükettiği enerji ise 1,35 lira.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN