Tüm dünyayı kasıp kavuran Disney rüzgarı sert çarptı! 7.000 çalışanı kapı önüne koydu!

Tüm dünyayı kasıp kavuran Disney rüzgarı sert çarptı! 7.000 çalışanı kapı önüne koydu!

Dünyayı kasıp kavuran Amerika merkezli ünlü yapım şirketi Disney’den şaşırtan açıklama geldi. Geçtiğimiz sene dünya gündemine damga vuran Disney yaz başına kadar 7000 çalışanın işten çıkarılacağını duyurdu. Disney CEO’su Bob Iger, büyük yıkımın detaylarına tek tek anlattı. İşte Disney'in şaşırtan kararı…

ABD'nin dev markaları arasında yer alan Disney, toplu işten çıkartma listesine adını yazdırdım. Geçtiğimiz günlerde Meta, Microsoft ve Amazon'un toplu işten çıkarmaları dünya çapında büyük yankı uyandırırken bu kez de Disney'den işten çıkarma kararı geldi. Meta ve Microsoft 10.000 çalışanın işine son verileceğini duyururken şirketin geleceği için önemli bir karar olduğu belirtildi. İşten çıkartma haberlerine bir yenisi eklenirken Disney 7.000 çalışanın işine son verileceğini aktardı. Disney CEO’su Bob Iger, 7000 Disney çalışanının işine son verileceğini belirtirken yaz ayı başına kadar çıkartmalarını devam edeceğini duyurdu. Masrafları azaltmak ve istikrarlı bir şirket geleceği kurmak için atılan bir adım olduğunu belirten Iger, gerekli bir hamle olduğunun altını çizdi. İşte Disney'in şaşırtan kararı…

YAZ AYINA KADAR İŞTEN ÇIKARILACAK

Amerika'nın dünyaca ünlü markaları arasında yer alan Disney, herkesi şaşırtan bir karara imza attı. Yaz ayı başına kadar 7000 personelin işten çıkarılacağını açıklayan Disney’in CEO’su Bob Iger, 3 kere toplu işten çıkartma yapılacağının altını çizdi. Ilk işten çıkarmanın 4 gün içerisinde gerçekleştirileceğini belirten Iger, toplam 3 aşamada işten çıkartma yapılacağını söyledi.

disney-ceosu-bob-iger.jpg

Disney tarafından yapılan açıklama kapsamında şirket masraflarını azaltmak ve istikrarı sürdürebilmek için çıkartmaların şart olduğu belirtildi. Disney'in yanı sıra birçok farklı şirket işten çıkarmalar ile gündeme bomba gibi düştü. Meta ve Microsoft tarafından yapılan açıklama kapsamında 10.000 işçinin çalışma hayatına son verileceği aktarıldı.

disney.jpg

ÇALIŞANLAR İÇİN SON 4 GÜN

Dünyaca ünlü yapım şirketi Disney CEO’su Bob Iger, işten çıkarmalardan etkilenecek olan personellerin 4 gün içerisinde mail ile bilgilendirileceğini aktardı. Yaz aylarının başına kadar toplam 7.000 personelin çalışma hayatına son verileceğini Iger, iş yükünün hafifletilmesinin amaçlandığını söyledi.

disney-calisan.jpg

Disney'de gerçekleştirilecek olan işten çıkarmaların iş yükü oluşturan pozisyonlarda yapılacağı belirtildi. İlk çıkarmanın 4 gün içerisinde yapılacağını belirten Iger, Nisan ayında ise 2. çıkarmaların yapılacağını aktardı. 3. çıkarmaların ise yaz aylarının başında olacağını ifade eden Disney alınan karar doğrultusunda 5,5 milyar dolar masrafın azaltılacağını söyledi. Çalışanlar duyduğu haber karşısında şaşırırken hangi alanda çıkarma yapılacağı da akıl vardır soru işareti oluşturuyor. Şirket tarafından yapılan bilgilendirme kapsamında medya dağıtım, parklar ve tesisler departmanında çıkartmaların yapılacağı söylendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN