Tüm Türkiye için kırmızı alarm! Bu illerde yoğun kar yağışı günlerce sürecek

Tüm Türkiye için kırmızı alarm! Bu illerde yoğun kar yağışı günlerce sürecek

Meteoroloji yurt genelinde yağışların artacağını duyurdu. Sıcaklıkların mevsim normallerine dönmesi ile vatandaşın kar beklentisi arttı. İste detaylar...

Meteoroloji uzmanları kışın yeni geldiğini duyurdu. Havalar sert geçecek.

Tüm Türkiye için kırmızı alarm! Bu illerde yoğun kar yağışı günlerce sürecek

kar

Ülkemizin birçok şehrinde kar kendini gösterdi. Metropol kent İstanbul’da da yer yer hafif şekilde karla karışık yağmur yağdığı görüldü. Fakat yine de karın İstanbul’u tam olarak vurduğu söylenemez. Doğu bölgelerimizde bazı şehirlerin beyaza büründüğü görülürken Anadolu’da bazı şehirlerde kuvvetli kar yağışı yaşanmadı. Vatandaşlar meteorolojiden gelen haberleri merakla beklemeye başladı. İşte Meteorolojiden beklenen haber geldi. 61 il için kırmızı alarm verildi! Yarına karla uyanacağız. Bu gece kar geliyor! 30, 31 Ocak tarihlerinde çok dikkatli olunmalı! Ülkenin genelinde lapa lapa kar yağacak, pencerelerinizi, camlarınızı, kapılarınızı kapatın.

BU ŞEHİRLER DİKKAT! 61 İL İÇİN KAR UYARISI!

Kış mevsimine girdiğimizden beri havalar mevsim normallerinin üstünde seyrediyordu. Merakla beklenen kar yağışı bu hafta birçok şehirde etkili olacak. 61 il için kar uyarısı yapıldı, yurdun iç bölgelerinde hava sıcaklıkları düşüyor. İşte kar yağışıyla beyaza bürünecek o şehirler:

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak.

Yurdun büyük bir kısmının çok bulutlu, Marmara Bölgesi’nin doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu ile Kütahya, Uşak, Edirne ve Afyonkarahisar gibi şehirlerin aralıklı yağış alacağı bilgisi Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşıldı.

Bölgeleri vuracak yağışlar; Güneydoğu Anadolu güneyinde ve kıyı kesimlerde sağanak ve yağmur şeklinde olacakken, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık ve kar yağışı şeklinde gerçekleşecek.

Bingöl, Bitlis, Hakkari ve Muş çevrelerinde yağışların, şiddetli ve yoğun kar, Siirt ve Şırnak dolaylarında şiddetli yağmur yağması bekleniyor. Günün erken saatlerinde Bitlis ve Iğdır çevrelerinde sis ve pusun bölgesel olarak yoğunluk kazanması beklentiler arasında.

kar

RÜZGAR VE HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Rüzgarın çoğunlukla Akdeniz kıyıları ve doğu kesimlerde, kuzey ve kuzeybatı bölgelerde güney tarafından hafif esecekken, nadiren de olsa orta şiddete yükselmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıkları ise ülkenin iç bölgelerinde düşecekken, diğer bölgelerde hatırı sayılır bir değişiklik olmayacak. İç, kuzey ve batı bölgelerinde kısım kısım mevsim normalleri altına düşerken, doğu bölgelerinde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari dolaylarında yağışların, yoğun ve kuvvetli kar, Siirt ve Şırnak dolaylarında ise şiddetli yağmur şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu nedenle ulaşımda olabilecek aksaklıklara karşı tedbir ve dikkati elden bırakmamakta fayda var.

kar

“ÖRTÜLÜK KAR İSTANBUL’A UĞRAYACAK”

Bununla beraber Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada radar görüntülerine yer verip İstanbul başta olmak üzere bazı şehirler için uyarılar yaptı. Ökten “Kar yağışları yeni başladı. Kışa keskin bir giriş yapıyoruz. Kar örtüsü olmayan yerler de kısa zaman içerisinde alacaklar. Türkiye’ye kış geliyor. Şubat ayı kar, buzlanma ve fırtınalarla başlıyor. 10 günlük beklenen kar örtüsü miktarı giderek artıyor. Özellikle Anadolu bol miktarda kar yağışı alacak. İstanbul için kar miktarı her güncelleme artacak. Değerler cm’dir.” İfadelerini kullandı.

Hava soğukluklarının yurdumuzda uzun süre kalacağını duyuran Kerem Ökten ayrıca: “Soğuklar uzun süre kalıcı. İstanbul ve Bursa mutlaka örtülük kar alacak. Az kaldı. İstanbul’da kar yağarken gök gürültüleri bile duyulacak çünkü 5.500 metre yukarısında -40 dereceler olacak. İstanbul’da kar ihtimali yüzde 84’e yükseldi. Hafif bir kar. Kuzey ilçeler daha şanslı.”

kar

YAĞIŞLAR ŞİDDETLİ OLACAK

Meteoroloji uzmanları metropol kent İstanbul için kar yağışı maratonu için tarih verdi.

Bütün bir hafta yurt genelinde yağışların etkili olması söz konusu. Önümüzdeki hasta itibariyle başkent Ankara’nın da içinde yer aldığı iç bölgelerdeki kentlerin çoğunda kar yağacak, İzmir ve İstanbul’da ise kıyı kesimlerle birlikte yağmur yağacak.

Cuma günü itibarıyla İstanbul kar ve yağmurla birlikte yağış alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN