Türkiye'den sadece kimlikle hangi ülkelere gidilir? Pasaportsuz, vizesiz gidilebilen ülkeler

Türkiye'den sadece kimlikle hangi ülkelere gidilir? Pasaportsuz, vizesiz gidilebilen ülkeler

TC kimliği ile gidilebilen ülkelerin sayısı artıyor. Ülkeler arasında yapılan anlaşmalar neticesinde Türkiye'den 7 ülkeye pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edilebiliyor. İşte, sadece kimlikle gidilen ülkeler listesi 2022...

Pasaportsuz gidilen ülkeler, son dönemde yoğun ilgi görüyor. Zira dövizin rekor seviyede yükselmesi ve Türk lirasının değer kaybetmesi sonrasında yurt dışına tatile gitmek neredeyse hayal oldu. Sadece kimlikle seyahat edilebilen ülkelerin sayısı az olsa da ilk kez yurt dışı tecrübesi yaşamak isteyenler için güzel bir alternatif oluşturuyor.

PASAPORTSUZ VE VİZESİZ GİDİLEBİLEN ÜLKELER HANGİLERİ?

Türkiye Cumhuriyeti devletinin diğer ülke devletleriyle yaptığı anlaşmalar sayesinde; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Moldova, Bosna Hersek, Sırbistan ülkelerine pasaport ve vize gereksinimi olmadan sadece TC kimliğiyle seyahat edilebiliyor.

Seyahat etmeyi seven ve farklı kültürle tanışmak isteyen vatandaşlar için vizesiz ve pasaportsuz yurt dışına tatile gitmek bütçeye de katkı sağlıyor. Vize ücreti vermeden ve pasaport harcı ödemeden birkaç ülkeye gitmek mümkün.

TÜRKİYE'DEN KİMLİKLE GİDİLEBİLECEK ÜLKELER LİSTESİ 2022

* Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

'Yavru Vatan' Kuzey Kıbrıs'a sadece kimlikle seyahat edilebiliyor. Pasaportlarında KKTC damgası bulunan kişilerin Yunanistan'a kabul edilmediğini hatırlatalım.

* Azerbaycan

Türkiye'den 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren kardeş ülke Azerbaycan'a pasaport ya da vize olmadan 90 gün boyunca gidilebiliyor.

* Gürcistan

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaport ya da vize olmaksızın 1 yıl boyunca Gürcistan'ı ziyaret edebiliyor.

* Ukrayna

Yapılan anlaşma neticesinde Türkiye'den Ukrayna'ya 180 gün boyunca sadece kimlikle seyahat edilebiliyor. Bunun için kimlik kartınızın çipli yeni kimlik kartı olması gerektiğini belirtelim.

* Moldova

Sadece TC kimliğiyle 90 gün boyunca Moldova'da kalmak mümkün.

* Bosna Hersek

6 Eylül 2022 tarihinde yapılan anlaşmaya göre Türkiye ile Bosna Hersek ülkeleri arasında sadece kimlikle seyahat edilebiliyor.

* Sırbistan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 Eylül ayı içerisinde duyurulacak anlaşma neticesinde Türkiye'den Sırbistan'a ve Sırbistan'dan Türkiye'ye pasaportsuz seyhat edilebileceğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN