Tuvalet kağıdı tarihe karışıyor! Uzmanlar onun yerine bunu kullanın dedi: Tehlikeden koruyor!

Tuvalet kağıdı tarihe karışıyor! Uzmanlar onun yerine bunu kullanın dedi: Tehlikeden koruyor!

Evlerimizin temel ihtiyaçlarından biri de hiç şüphesiz tuvalet kağıtları. Yıllardır muhtemelen hiç düşünmeden tuvalet kağıdı kullanıyorsunuz, ancak doktorlar artık onu bırakmanın zamanının geldiğini söylüyor. İşte çok şaşıracağınız o açıklamalar...

Tuvalet kağıdı, çoğu evde temel bir maddedir ve birçok insan, tekrar kıt hale gelmesi ihtimaline karşı kağıt paketlerini istifler. Ancak, cilt tahrişlerini, enfeksiyonları ve hemoroitleri tetikleyebilecek kansere neden olan kimyasallar içerdiğini bilseydiniz kullanır mıydınız? Tuvalet kağıdındaki şok edici toksinleri, neden kullanmamanız gerektiğini ve bunun yerine neleri kullanabileceğinizi keşfedin.

TUVALET KAĞIDI TARİHE KARIŞIYOR! UZMANLAR ONUN YERİNE BUNU KULLANIN DEDİ: TEHLİKEDEN KORUYOR!

Çoğu tuvalet kağıdı, sağlığınız için inanılmaz derecede zararlı olan bir dizi zehirli kimyasal içerir. Tuvalet kağıdınız ne kadar beyaz, kabarık ve kokuluysa, muhtemelen o kadar fazla kimyasal içerir.

KLOR

Kağıdı ağartmak için kullanılır, böylece parlak beyaz bir renk görünür. Klor, cilt tahrişine neden olabilir ve bir kadının enfeksiyon riskini artırabilir. Tekrarlayan maya enfeksiyonu olan kadınlar, tuvalet kağıtlarındaki kimyasallara tepki gösteriyor olabilir.

FURANLAR VE DİOKSİNLER

Bu oldukça zehirli kimyasallar, klor ağartma işleminin bir yan ürünüdür. Bu kimyasallara yeterince büyük miktarlarda maruz kaldığınızda karaciğer problemlerine, kronik kistik akneye, kanda yağ artışına, üreme sorunlarına ve kansere neden olabilirler.

tptoxins-1000-1487210933.jpg

FORMALDEHİT

Kağıdın ıslandığında bozulmasını önlemek için güçlendirmek için kullanılır. Bilinen bir kanserojendir (kansere neden olur) ve ayrıca cilt tahrişine/döküntülerine, akciğer komplikasyonlarına (nefes darlığı, astım semptomları, hırıltı) ve gözlerde, burunda ve boğazda tahrişe neden olduğu gösterilmiştir.

PETROL BAZLI MADENİ YAĞLAR VE PARAFİN

Tuvalet kağıdına daha yumuşak ve güzel kokması için eklenir. "Losyon ile aşılanmış" veya aloe vera veya E vitamini içerdiğini iddia eden kokulu bir tuvalet kağıdı veya ambalajı gördüğünüzde, bunlar mineral yağlardan yapılmıştır. Petrol bazlı mineral yağlar kanserojendir ve cilt tahrişine, akneye, kızarıklığa veya yanma hissine neden olabilir.

KOKULAR

Kokulu tuvalet kağıdı, kimyasal olarak türetilmiş kokular veya parfümler içerir. Tek bir koku, sağlığınıza zararlı olabilecek binlerce farklı kimyasal içerir. Bu kimyasallar kadınların üreme organlarındaki doğal pH'ını bozabilir ve ayrıca anüs ve çevresindeki hassas cildi tahriş ederek kızarıklık, kaşıntı ve yanmaya neden olabilir.

TUVALET KAĞIDININ ALTERNATİFİ NEDİR?

Yeniden kullanılabilir organik pamuklu mendiller veya ıslak mendiller, sıradan tuvalet kağıdına göre daha güvenli ve daha sürdürülebilir bir alternatiftir. Ama en önemli alternatif taharet musluğudur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN