Üslü ismin babası hakkındaki açıklamaları herkesi duygulandırdı: "Babam müebbet hapse mahkum oldu bana 'hırsızın kızı' dediler"

Üslü ismin babası hakkındaki açıklamaları herkesi duygulandırdı: "Babam müebbet hapse mahkum oldu bana 'hırsızın kızı' dediler"

Araştırmacı yazar Cemalnur Sargut, babası Ömer Faruk Sargut hakkındaki açıklamalarıyla herkesi duygulandırdı. Babası Ömer Faruk Sargut'un Demokrat Partide ilçe başkanlığı yaptığı dönemde 3.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyleyen Sargut, babasının hapiste olduğu yıllarda eğitim gördüğü okulda kendisine 'hırsızın kızı' dendiğini vurguladı.

Tasavvuf ve İslâm hakkındaki araştırma ve incelemeleri ile tanınan araştırmacı yazar Cemalnur Sargut, Demokrat Partide ilçe başkanlığı yaptığı dönemde 3.5 yıl hapis cezasına çarptırılan babası Ömer Faruk Sargut hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Haber Bahane programına konuk olan yazar Cemalnur Sargut babasının müebbet hapis cezasına çarptırıldığını söylerken babasının hapiste olduğu yıllarda eğitim gördüğü okulda kendisine 'hırsızın kızı' dendiğini vurguladı.

Okuldaki öğretmenlerinin kendisini hiçbir zaman mağdur etmediğini dile getiren Sargut şunları söyledi:

"Çok dürüst ve ahlaklı bir babayla büyümenin çok faydalarını gördük. Babamla diyaloğum muazzamdı. Babam anlatamayacağım kadar dürüst bir insandı. Hiç torpil sevmez ve katiyen mesleğini kullanmazdı. Çok bilgili ve kültürlüydü. Biz daha okula başlamadan bütün padişahların hayatlarını, Afrika'da yaşayan çocukların yaşantılarını kitaplardan bize okurdu. Babam bize çok şey öğreterek okuma zevkini aşıladı. Babamın işi çok ağırdı. Bir taraftan Kızılay'ın başkanlığını yürütürdü, bir taraftan doktor, bir taraftan da partide görevliydi. Akşam eve gelince de bizi sırtına bindirir ve atçılık oynardı.

Babası hapse mahkum edilmiş! 'Hırsızın kızı' olarak anılan Cemalnur Sargut o günleri anlattı

MÜEBBET HAPSE MAHKUM OLDU

Babasının hapse girdiği günleri anlatan Sargut, "Ben 6 yaşındayken babamın hapse girmesi bizi çok candan etkiledi. Babam Demokrat Parti ilçe başkanıydı ve Yassıada'ya gitti ve müebbet hapse mahkum oldu. Hakkındaki suçlamalar çok komikti. 3,5 sene cezaevinde kaldı. Hayatımda babama en ihtiyaç duyduğum dönemdi ama evde yoktu. Allah beni birini çok sevmemi istemiyor. Mutlaka mesafeli sevmemi öğretiyor

Cemalnur Sargut ile Tasavvuf Sohbetleri -16 Bölüm - 09,07,2015 - YouTube

BABAM HAPİSTEYKEN BANA 'HIRSIZIN KIZI' DEDİLER

Bizde bir depresyon yaratmadı. Annem hep secdedeydi. Hz. Yusuf da hapse girdiği için hep ona eşlik ediyorduk. O zamanlar hapse girmesini çok güzel bir şey olarak düşündük. Babamın iftirayla hapse girmesini temizlenerek çıkacak olarak düşündük. Çevremizdeki insanlar o dönemde her gün bize gelerek el üstünde tuttu. Kurban Bayramı'nda kesilecek kurbanlarımızı bile alıp getiriyorlardı. İnanılmaz bir sevgi seli vardı. Babamın yokluğunu hiç aratmadılar. Bu güzel şeylerin yanı sıra acıklı şeyler de yaşadık. Sıra arkadaşım 'ben hırsızın kızıyla aynı sırada oturamam' dedi. O zaman çok üzüldüğümü hatırlıyorum. Öğretmenim beni o sıradan alıp kendi oğlunu yanına oturttu. Beni hiç mağdur ettirmediler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN