Doğru Bildiğiniz 4 Cilt Bakım Hatası! Cildinize Sakın Bu Kötülüğü Yapmayın

Doğru Bildiğiniz 4 Cilt Bakım Hatası! Cildinize Sakın Bu Kötülüğü Yapmayın

Günlük rutinlerimiz arasında bulunan cilt bakımlarını acaba doğru uyguluyor muyuz? Kendi cildimize göre yaptığımız cilt bakımları yöntemlerinin bazılarının yanlış olduğunu söylersek üzülür müsünüz? İşte cilt bakımında doğru bilenen yanlışlar.

Yıllardır üzerinde çok düşünülen ve binlerce yöntemle yapılan cilt bakımlarını gündelik işlerimiz arasında yer aldı. Herkes kendine göre bir cilt bakım yolu izlerken cilde bakım yapayım derken yanlış uygulamaların da kurbanı olabiliyoruz. Ve bazı yanlış uygulamalarının çoğunun farkında bile değiliz. Cildi koruyayım derken zarar verdiğimiz 4 yöntemi öğrenince bir daha asla yapmayacaksınız. İşte cilt bakımında doğru bilenen 4 yanlış.

cilty.jpg

CİLDİNİZE BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAYIN

Uzmanlar, evde uygulanan cilt bakımları üzerine ciddi uyarılarda bulunurken, kullandığınız pahalı ürünlerinde bazen cilt için zararlı sonuçlarının olabileceğinin altını çiziyorlar. Herkes parlayan ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak ister ama doğru cilt bakım teknikleriyle. İşte gün için yanlış uyguladığımız o 4 cilt bakım hatası.

kuru.jpg

HER KREM YÜZÜNÜZE DOST DEĞİLDİR

Cildi kir ve bakterilerden arındırmanın asıl etkili çözümü doğal bakım ürünlerinden geçiyor. Cildimiz için kullandığımız bazı ürünlerin üzerine her cilt yapısına uygun yazsa da aslında burada asıl önemli olan cilt yapımızı bilmek. Kuru diye bildiğiniz cildiniz aslına yağlı olabilir. Bunu anlamak için duştan çıktığınız yüzünüz o kadar buhara rağmen kuruyorsa bilin ki cilt yapınınız kurudur. Bunun için yüzünüz için daha uygun kremler kullanmalısınız.

CİLT YAPINIZI TANIYIN

Cilt yapınız hassasa yaz kış asla dışarı güneş kremi sürmeden çıkmayın. Bu lekelerin geri dönüşü olmayabiliyor. Bazı yüzler güneş ışınlarına karşı kendini koruyabiliyorken bazı cilt yapıları ise çok dayanıksız olabiliyorlar. Bunun içinde yüzünüzün güneşe olan hassasiyetini bilerek olan göre güneş kremi almalısınız.

sivilce.jpg

SİVİLCELER KÖTÜ HASTALIKLARIN HABERCİSİ OLABİLİR

Yüzünüzde çıkan sivilceleri asla ama asla sıkmayın. Sivilcelerin aslında çıkma nedeni daha kötü sağlık sorunları olabilir. Bunun için kendini toparlayamayan sivilceler olduğunda doktora gitmelisiniz. Sivilcelerin sıkımı da iz kalmasına neden olmaktadır. Sivilcenin sıkılması durumunda yüzün ya da diğer bölgelere sıçraması demektedir .Bir sivilce ile uğraşırken bir çok sivilce başına dert olmasın.

UYKUNUZU İYİ ALIN!

Yüz ve vücut için en önemli şey dinlenmek. Bunun için iyi bir yatak ve düzenli bir uyku gerekli. Gün içinde yorulan vücudunuzun dinlenmeye ve kendini toparlamaya ihtiyacı vardı. Uykusuzluk göz altı morlukları gibi durumlara da neden olabilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN