Vücudunuzun Sivrisinek Isırmasına Tepki Verme Şekli Sağlığınız Hakkında Çok Şey Söylüyor

Vücudunuzun Sivrisinek Isırmasına Tepki Verme Şekli Sağlığınız Hakkında Çok Şey Söylüyor

Yaz aylarının kabusu nedir diye sorsak hiç şüphesiz tabi ki sivrisineklerdir cevabını alacağımıza eminiz. Peki sivrisinek ısırıklarının ısırmasına vücudunuzun verdiği tepki sizin sağlığınız hakkında bilgi verdiğini biliyor muydunuz?

Sıcak havaların başlaması ile birlikte sadece serinlemek için yatak odasının penceresini biraz açarsınız ve o korkunç sivrisineklerden en az bir çift size misafir olur. Sinir bozucu vızıltı sesleri sizi geceleri uyanık tutabilir, ancak ısırıkları da eğlenceli değildir. Kaşıntı, kızarıklık ve şişlik gibi olumsuz durumlara sebebiyet veren sivrisinek ısırıkları, sıtma, Batı Nil Ateşi gibi önemli bazı hastalıkların ortaya çıkmasında da oldukça etkilidir. Ama bir sivrisinek ısırığının size sağlığınız hakkında çok şey söyleyebileceğini biliyor muydunuz? Vücudun sivrisinek ısırmasına tepki vermesinin beş yolu vardır. Haberimizde sivrisinek ısırıklarına alerjiniz olup olmadığını öğrenmenin birkaç yolunu bulacaksınız ve ayrıca vücudunuzun sivrisinek ısırıklarına nasıl tepki verebileceğini de okuyacaksınız.

basliksiz-19.jpg

1. VÜCUDUNUZUN SİNEK ISIRIĞINA KARŞI TEPKİ VERMEMESİ

Bazı insanlar gerçekten şanslıdır ve sivrisinek ısırmasına hiç tepki vermezler. Isırılırlar, ama sadece hissetmezler. Bu çok iyi bir işaret çünkü bu, sivrisinek tükürüğüne alerjiniz (veya hassasiyetiniz) olmadığı anlamına gelir.

2. KÜÇÜK YUMRU

Birçok insan sivrisinek tarafından ısırıldığı yerde bir yumru alır. Genellikle çok kaşınır ve şişlik oldukça hızlı bir şekilde daha küçük, kırmızı bir yumruya dönüşür. Vücudunuzun ısırıklardan kurtulmak için birkaç güne ihtiyacı var.

3. KABARCIKLAR

Bir sivrisinek tarafından ısırıldınız mı ve bu nedenle su toplamanız mı var? O zaman sivrisinek ısırığına karşı alerjik reaksiyon gösteriyorsun. Kabarcıklar genellikle kendilerini sıvıyla doldurur, ancak bu kabarcıkları patlatmaya kalkışmayın. Sadece ısırığı olabildiğince bırakın. Şişmiş lenf düğümleri veya baş ağrıları gibi başka alerjik reaksiyonlar yaşayıp yaşamadığınıza dikkat edin.

4. KURDEŞEN

Bir sivrisinek ısırığına karşı en şiddetli tepkilerden biri kurdeşen almaktır. Bir sivrisinek tarafından ısırıldıktan sonra kovanlarınız varsa, vücudunuzda büyük yara izleri var. Ancak buna baş ağrısı, ateş, yorgunluk veya şişmiş lenf düğümleri de eşlik edebilir. Kurdeşen birçok insanın bir noktada deneyimleyeceği bir şey olsa da, bu sizin başınıza gelirse bir doktora başvurmak iyi bir fikirdir.

5. ANAFİLAKTİK ŞOK

Sivrisinek ısırıklarına ciddi şekilde alerjisi olan kişiler, ısırıldıktan sonra anafilaktik şoka bile girebilirler. Bu olursa, derhal tıbbi yardım almalısınız. Anafilaktik şok belirtileri nefes darlığı, şişme, baş dönmesi ve hırıltı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN