Wordle 25 Mayıs 2023 çözümü ne? İşte 5 harfli, 6 harfli, 7 harfli Wordle Türkçe kelimeleri...

Wordle 25 Mayıs 2023 çözümü ne? İşte 5 harfli, 6 harfli, 7 harfli Wordle Türkçe kelimeleri...

İnternet üzerinden oynanan kelime oyunu Wordle, milyonlarca kişi tarafından her gün takip ediliyor. Wordle Türkçe sözcükleri her gün değişiyor. kelimeyi bulamayan ve ertesi gün de cevabı alamayanlar önceki günün cevaplarını merak ediyor. Peki bugünün Wordle kelimesi ne? Dünkü Wordle kelimesi neydi? Wordle Türkçe kelimeleri ve 25 Mayıs 2023 sonuçlarını merak edenler, "Wordle tr 25 Mayıs cevap" araması yapanlar için işte 25 Mayıs Wordle sözcükleri...

Yeni salgın Wordle oyunu bağımlılık yaratıyor. İnternet üzerinden kelime bulmaca oyunu olan Wordle her gün sadece bir kere oynanabiliyor.

Türkiye'de "bundle.app" internet sitesi üzerinden oynanan oyun kısa süre önce New York Times tarafından satın alındı ve İngilizcenin yanı sıra Türkçe kelime soran bir WORDLE TR oyunu da var.

5 harfli ana oyun wordleturkce.bundle.app adresinden, 6 harfli oyun wordle6.acikbilim.com, 7 harfli oyun ise wordle7.acikbilim.com adresinden çevrim içi (online) olarak oynanıyor.

Her gün yeni bir 5 harfli, 6 harfli, 7 harfli kelimenin sorulduğu oyun web adresi üzerinden oynandığı için IP adresinizi tanıyarak size geçmiş oyunlarınızın başarı yüzdesini de gösteriyor.

WORDLE NASIL OYNANIR?

Oyunda aklınıza gelen bir kelimeyi girerek çıkan harflere göre tahminde bulunuyorsunuz. Toplam 6 kere tahmin yürütme hakkınız var. Söz gelimi 5 harfli wordle için aklınızdan geçen bir kelimeyi girdikten sonra çıkan harflerin rengine göre doğru kelimeyi bulana kadar yeni kelimeler girmeye devam ediyorsunuz. Ancak bu kelimeyi tahmin etmeniz için size sunulan ipuçları girdiğiniz harflerin renkleriyle veriliyor.

wordle-6-harfli.jpg

HANGİ RENK NE ANLAMA GELİYOR?

Girdiğiniz her kelimenin harfleri bulmanız gereken kelimeyle ortak harfler taşıyorsa bu durum renklerle belirtiliyor. Eğer yeşil renkli bir kutuda harf görüyorsanız o harf tam da olması gereken yere koyulmuş demektir. Ama eğer kutuda sarı renk yanmışsa bu o harfin doğru kelime içinde yer aldığını ancak yerinin yanlış olduğunu gösterir. Eğer bir harfin kutusu gri ise bu durumda o harf bulmanız gereken kelime içinde hiç yok demektir. Oyunda süre sınırı bulunmuyor.

WORDLE'DA KAZANMA STRATEJİLERİ

Wordle'da başlangıç kelimenizi iyi seçmek sizi 1-0 önde başlatacaktır. Bu kelime her harfi farklı bir kelime olmalı ve sık kullanılan harfleri içermelidir. Mesela Şirin kelimesi iki i harfi birden içerdiği için iyi bir başlangıç değildir. Aynı şekilde ş harfi de diğer harflere nazaran daha az kullanılan bir harftir. Bunun yerine Sakin kelimesi gibi bir kelime şansınızı artıracaktır. Başlangıç kelimenizde J ya da Ğ gibi harfler yerine daha sık kullanılan S,T,K,L,M,N,R,H gibi harfleri içeren sözcükleri tercih edin.

Sizler için örnek kelimeler derledik:


En iyi Wordle başlangıç kelimeleri:

5 harfli tavsiye kelimeler:

ACEMİ
TAMİR
MERAK
SALİM
PANİK
KATİL
BAKİR
HALİM
KEMAL
LAKİN
TİRAN
NAKİT
NAKİL
SATEN
SAKİN


6 harfli tavsiye kelimeler:
PESTİL
GİRDAP
TESKİN
TAŞKIN
DERGAH
TİMSAH
HİKAYE
ÇİPURA
İNATÇI

İKAMET

KİTABE
İŞARET
TAHSİL
HİZMET
MÜDİRE

7 harfli tavsiye kelimeler:

MÜNZEVİ
HİLAFET
ACİZANE
KİRALIK
EGZOTİK
KOÇBAŞI
MECAZLI
MELODİK
DİYABET
FANTEZİ
TÜKENİŞ
SİYANÜR
KILAVUZ

LANGIRT

RANDEVU

Aynı zamanda ikinci kelimenizde yine sesli harfleri ve büyük ünlü uyumunu dikkate alarak ince sesliler çıkmışsa e, i, ö, ü harflerini, kalın sesli harf çıkmışsa da kalın seslileri (a, ı, o, u) ekleyerek yeni tahminler yürütmek işinizi kolaylaştıracaktır.

Bir diğer strateji ise yeşil ve sarı yanan harflerin yerine deneme şansınızı artırmak için başka harfleri birer birer değil tek seferde girmenizi sağlayacak bir kelime seçmek. Söz gelimi "A_MAK" şeklinde çıkan kelimenin tek eksik harfini "AHMAK, AŞMAK, ALMAK, ASMAK, AÇMAK" şeklinde denemek için tüm haklarınızı boşa harcamak yerine, ikinci sıraya koyulabilecek harfleri birlikte barındıran başka bir kelime deneyin. AHŞAP, ALÇAK, SALÇA gibi kelimelerle 2 ya da 3 harfi tek seferde denemeniz mümkün.

HER GÜN YENİ KELİMELER

Wordle oyunu her gün saat 00:00'dan itibaren yeni bir Türkçe kelime soruyor. Gün içinde başlayıp da bitiremediğiniz oyunların sonuçlarını ise haberimizde bulabilirsiniz.

Peki Worldle'ın bugünkü kelimeleri ne?

İşte 25 Mayıs 2023 Wordle kelimeleri:

WORDLE TÜRKÇE 25 MAYIS KELİMELERİ:

25 Mayıs 5 harfli Wordle kelimesi: SÜRRE

25 Mayıs 6 harfli Wordle kelimesi: HANÇER

25 Mayıs 7 harfli Wordle kelimesi: SEMAZEN

İşte 25 Mayıs Wordle kelimeleri... Bulamadığınız Wordle kelimesi hakkında düşüncenizi yazabilirsiniz. Sizce bugünkü kelimeler zor muydu, bilmediğiniz bir kelime var mıydı?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN