Sadece iki malzemeyle yüzünüzdeki siyah noktaları tertemiz yapın! Meğer doğal yöntemi bu kadar kolaymış

Sadece iki malzemeyle yüzünüzdeki siyah noktaları tertemiz yapın! Meğer doğal yöntemi bu kadar kolaymış

Yağlı ve karma ciltlerde siyah nokta sorunu oldukça yaygın. Bu cilt probleminden kurtulmak için çeşitli doğal yöntemler mevcut. Birkaç doğal malzemeyle siyah noktalardan kurtulun. Peki, siyah noktalar en hızlı nasıl geçer? Yüzdeki siyah noktalar nasıl temizlenir? Evde siyah nokta temizliği nasıl yapılır? İşte, siyah noktalardan doğal yöntemle kurtulmanın yolu...

Siyah noktalar genellikle burun ve yüzde görülse de boyun, sırt, göğüs gibi cildin başka yerlerinde siyah nokta oluşması oldukça yaygın. Gözenekleri tıkayan yağ, kir ve ölü derinin havayla temas ettiğinde oksitlenmesi nedeniyle siyah noktalar oluşur.

Siyah noktalar pek çok nedenden dolayı oluşabilir. Yağ bezinin ürettiği bir yağ olan artan sebum, artan hormon seviyesi ve ciltte sivilceye neden olan bakteri varlığının artmasıyla siyah noktalar meydana gelebilir.

siyah-nokta-nasil-temizlenir.jpg

SİYAH NOKTALAR DOĞAL YOLLA NASIL YOK EDİLİR?

YUMURTA MASKESİ

Yumurta akı, limon suyu ve kağıt peçete malzemelerini hazırlayın. Yumurtayı kırın ve yalnızca akını kullanın. Yumurta akını köpüklü bir kıvam elde edene dek çırpın.

1 tane limonu ikiye bölün ve köpüklü yumurta akının içerisine 2-3 damla sıkın ve tekrar karıştırın. Kağıt peçetenin bir parçasını kesin ve burnunuza yerleştirin.

Ardından yumurta ve limon karışımını kağıt peçetenin üzerine sürün. Bunu cildinize sıkıca yapıştırın ve yaklaşık 15 dakika kadar kurumasını bekleyin.

Cildinizi daha sıkı hissettiğinizde mendili çıkarın. Ardından burnunuzu ılık suyla durulayın ve sonra kurulayın. Etkilenen bölgeye bir nemlendirici sürün.

YEŞİL ÇAY MASKESİ

Bir bardak yeşil çay yapın ve 1 saat bekletin. Ardından poşet çayı kesin ve içerisindeki yaprakları bir kaseye alın. Üzerine 1-2 yemek kaşığı bal ilave edin.

Yeşil çay ve balı güzelce karıştırın. Hazırladığınız yeşil çay ve ballı karışımı eşit şekilde uygulayın. Yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın ve kurulayın.

ŞEKER VE LİMON MASKESİ

1 yemek kaşığı şekeri bir kaseye alın. Üzerine birkaç damla limon suyu damlatın. Ardından bu karışımın içerisine 1 yemek kaşığı bal ilave edin. Şeker granülleri ile kalın bir macun kıvamına gelinceye kadar güzelce karıştırın.

Ardından hazırladığınız bu karışımı cildinize uygulayın ve yaklaşık 5 dakika boyunca dairesel hareketlerle masaj yapın. Daha sonra ılık suyla durulayıp kurulayın. Son olarak nemlendirici sürerek bölgeyi nemli tutun.

ZERDEÇAL VE BAL

Bir kasenin içine 1 yemek kaşığı zerdeçal tozunu ilave edin. Ardından üzerine 1 yemek kaşığı bal ilave edip güzelce karıştırın. Karışımın kıvamını azaltmak için 4-5 damla ılık su ilave edebilirsiniz.

Karışım koyu bir macun kıvamına gelince tahta bir kaşıkla cildinize uygulayın. Yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın ve kurulayın.

UN VE YOĞURT MASKESİ

Öncelikle 1 yemek kaşığı yoğurdu, 2 yemek kaşığı nohut ununu, 1 çay kaşığı balı ve birkaç tutam zerdeçalı kaseye ekleyin. Tüm malzemeleri macun kıvamı elde edene dek karıştırın.

Bir yüz fırçası yardımıyla cildinize eşit şekilde uygulayarak 20 dakika bekletin. Durularken cildinizi küçük dairesel hareketlerle nazikçe ovalayın. Ardından kurulayın ve nemlendirin.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN