Yanan çaydanlıktaki lekelerini bir silmede çıkarıyor! İşte yeni çaydanlık almaktan kurtaran pratik yöntem

Yanan çaydanlıktaki lekelerini bir silmede çıkarıyor! İşte yeni çaydanlık almaktan kurtaran pratik yöntem

Günlük hayatta en çok kullanılan mutfak ürünleri arasında yer alan çaydanlıklar talihsiz anların başkahramanı olabiliyor. Yanan ya da kararan çaydanlıkları eski haline döndürmek sandığınız kadar zor değil. İşte çaydanlıkları pırıl pırıl yapacak o yöntem…

Yanmış çaydanlıkları eski haline döndürmek sandığımız kadar zor değil. Günlük hayatta en çok kullanılan ürünler arasında yer alan çaydanlıklar hiç beklenmedik olaylara da şahit oluyor. Kararmış ya da yanmış çaydanlıklarınızı yarım bardak sirke ile eski haline döndürebilirsiniz. İşte çaydanlıkları pırıl pırıl yapacak o yöntem…

YANMIŞ ÇAYDANLIK NASIL TEMİZLENİR?

Yanan çaydanlığı temizlemek için öncelikle çaydanlığınızı yanlış alanı kaplayacak kadar suyla doldurun. Suyun içerisinde yarım bardak sirke ekleyerek bir kaşık ile iyice karıştırdınız. Çaydanlığın ağzını açık olacak şekilde orta ateşte sirke ve su karışımı ile kaynayana kadar bekletiniz. Ocaktan aldığınız Çaydanlığın içerisindeki sirke ve su karışımına 2 yemek kaşığı karbonat ekleyiniz. 30 dakika kadar soğumaya bıraktığınız karışımı sünger ile temizleyiniz.

yanmis-caydanliki.jpg

BULAŞIK DETERJANINDAN YARARLANIN

Yanan çaydanlıklarınızı bulaşık deterjanı ile kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bir miktar bulaşık deterjanını yanan Çaydanlığın içerisine ekledikten sonra üzerine karbonat ekleyiniz. Tüm yanık yüzeyi kaplayacak kadar sıcak su ekledikten sonra karışımı soğumaya bırakınız. Ardından bulaşık teli ile çaydanlığınızı yıkayarak kararmış görüntüden kurtulabilirsiniz.

caydanlik-temizleme-1.jpg

KARBONATLA KOLAY TEMİZLİK

Temizlik alanında çok sıklıkla karşılaştığımız karbonat yağ lekeleri ve yanmış çaydanlığı da temizlemekte birebirdir. Yanan çaydanlığın içerisinde karbonat ve su ekledikten sonra bir miktar bekleyerek sünger yardımıyla temizleyiniz.

caydanlik-tamilemek.jpg

BULAŞIK MAKİNESİ TABLETİ İLE ÇAYDANLIK TEMİZLEME

Yanlış duymadınız bulaşık makinesine kullandığınız tabletler ile çaydanlığınızı da kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Bunun için şu adımları takip ediniz:
Çaydanlığının dibine yarım bulaşık deterjanı tableti koyun.
Çaydanlığı tamamen suyla doldurun.
Ürünün etkisini göstermesi için otuz dakika bekleyin.
Çaydanlığı yıkayıp durulayabilir ve silebilirsiniz.

caydanlik-sogan.jpg

SOĞANIN YANIKLA MÜCADELESİ

Hem çevre dostu hem de yanıkların baş tacı soğan ile çaydanlığımızı pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz. Soğan içerisinde yer alan maddeler yanmış yüzeyi gevşetip kolay bir temizleme sağlamaktadır. Rendelediğiniz 2 adet soğanı biraz su ile birlikte Çaydanlığın içerisine ekleyiniz. İçerisinde su kalmayana kadar kaynattığınız karışıma daha sonra bulaşık teli ile yıkayarak kararmış görüntüden kurtulabilirsiniz.

yanan-caydanlik-temizleme.jpg

TUZ VE BEYAZ SİRKE MUCİZESİ

Kararan çaydanlıkları temizlemek için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise tuz ve beyaz sirke yöntemidir. 2 çay bardağı beyaz sirkenin içerisine 2 yemek kaşığı tuz ekleyerek 150 ml su ile bir karışım oluşturunuz. Karışımı ocağa alıp kısık ateşte kaynamaya bırakınız. Çaydanlığın dibinde tortu oluşana kadar kaynatmaya devam ediniz. Daha sonra temiz su ile temizleyerek lekelerden kurtulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN