Yatarak kilo vermek mümkün! İstenmeyen yağlar kaymak gibi eriyor: Kilo vermede etkili 5 yöntem

Yatarak kilo vermek mümkün! İstenmeyen yağlar kaymak gibi eriyor: Kilo vermede etkili 5 yöntem

Kilo vermek isteyen kişiler bu yöntemle oturduğu yerden kilo veriyor. Son zamanların en çok araştırılan konularından birisi olan kilo verme yöntemleri paylaşılmaya devam ediyor. Fazlalık kilolardan kurtulmak isteyen milyonlarca vatandaş bu yöntemleri bir bir deniyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre uyurken kilo vermek mümkün. İşte tüm detaylar...

FAZLALIK KİLOLARDAN KURTULUN

Fazlalık kilolarından kurtulmak isteyen milyonlarca vatandaşa uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bin bir çeşit yöntem arasında en etkili ve en sağlıklı olanını arayan vatandaşlara yeni bir yöntemden bahsedildi. Uyku esnasında kilo vermenin mümkün olduğu açıklandı.

Uykunun hayatımızda en önemli yerlerden birine sahip olduğu belirtilerek yeterince uyumamak diyet verimini düşüreceği söyleniyor. Yağ yakımını hızlandırmak için uykunun önemli faktörlerden birisi olduğu açıklandı.

Uzman isimler tarafından yapılan açıklamalara göre vücut yağını yakmak için 5 küçük fakat oldukça etkili yöntemler bulunuyor. Etkili yöntemleri paylaşan Balance One Supplements'te yer alan diyetisyen TD Trista Best'in tavsiyeleri dikkat çekiyor. Kilo vermede kullanılan bu yöntemler oldukça kolay olmakla birlikte ufak bir çaba gerektirir.

weight-loss-1.jpg

KİLO VERMENİN 5 YOLU

Kilo vermek için uzman diyetisyenler tarafından önerilen 5 yöntem ise şu şekilde;

  • Aralıklı oruç ile istenmeyen kilolardan hızlı ve etkili bir şekilde kurtulabilirsiniz.
  • Uyku esnasında odanızın ısısını daha serin tutmaya çalışın.
  • Akşam vakitlerinde antrenmanlarınızı kuvvet ağırlıklı yapın.
  • Duşlarınızı sıcak su yerine soğu suda almanız önerilir.
  • Yatmadan önce yemek yemekten kesinlikle kaçının.

03e66e2605fff85c22888ae7d48b4c51.jpg

METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN ETKENLER

Metabolizmayı hızlandırmak kilo vermenin en etkili yöntemlerinden birisi olarak bilinir. Metabolizmayı hızlandırmak için yapmanız gerekenler şu şekilde;

  1. Egzersiz yapmak metabolizmanızı artırır. Kardiyovasküler egzersizler, ağırlık kaldırma veya direnç antrenmanları gibi aktiviteler yapmak, kaslarınızı güçlendirir ve daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur.

  2. Kaslar, daha fazla enerji tüketen dokulardır. Kas kütlenizi artırmak için ağırlık kaldırma veya direnç egzersizleri yapabilirsiniz. Daha fazla kas, dinlenme halinde bile daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur.

  3. Düzenli aralıklarla sağlıklı ve dengeli öğünler tüketmek metabolizmanızı düzenler. Öğün atlamak veya çok az yemek yemek metabolizmanızı yavaşlatabilir. Her öğünde protein, sağlıklı yağlar ve lifli karbonhidratlar gibi besin öğelerini dengelemeye çalışın.

  4. Vücudun yeterli su alması, metabolizmanın düzgün çalışması için önemlidir. Susuz kalmak metabolizmayı yavaşlatabilir. Günlük olarak yeterli miktarda su içmeye özen gösterin.

  5. Kahvaltı yapmak metabolizmanızı uyandırır ve enerji seviyenizi yükseltir. Sağlıklı bir kahvaltı yapmak, gün boyunca daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olabilir.

  6. Baharatlar, metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olabilir. Özellikle acı biber, zerdeçal, tarçın ve zencefil gibi baharatlar, termojenik etkileri sayesinde metabolizmanızı artırabilir.

  7. Yeterli uyku almak, hormonal dengeyi sağlar ve metabolizmanın düzenli çalışmasına yardımcı olur. Uyku eksikliği, metabolizmanızı yavaşlatabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN