Yeşilçam'in iyi kalpli annesi Adile Naşit'in ilk eşi bakın kim çıktı? Meğer 32 yıl aşk yaşamışlar, o da ünlü oyuncu çıktı

Yeşilçam'in iyi kalpli annesi Adile Naşit'in ilk eşi bakın kim çıktı? Meğer 32 yıl aşk yaşamışlar, o da ünlü oyuncu çıktı

Hababam Sınıfı'nda canlandırdığı "Hafize Ana" karakteriyle milyonların gönlünde taht kuran Adile Naşit, ölümünün ardından yıllar geçmesine rağmen hala 7'den 70'e herkes tarafından tanınıyor. Ünlü oyuncu Adile Naşit'in ilk eşinin kim olduğunu öğrenenler şoke oldu. Yıllar sonra ortaya çıkan bu durum duyanları hayrete düşürüyor.

Hababam Sınıfı ile hayatımıza giren, Neşeli Günler'de canlandırdığı Saadet Hanım karakteriyle de milyonların kalbine dokunan Adile Naşit ölümünün ardından 36 yıl geçmesine rağmen dün gibi akıllarda.

15 yaşındaki oğlunu toprağa veren Adile Naşit'in acı dolu hayatı yürek yakarken usta oyuncunun hayatına dair bazı detaylar da dikkat çekiyor. İlk eşiyle1950 yılında dünyaevine giren Naşit'in eşi de tıpkı kendisi gibi oyuncuydu. Çiftin evliliklerinin ilk yılları her ne kadar yokluk içinde geçse de evliliklerinden bir yıl sonra yani 1951 yılında oğulları Ahmet dünyaya geldi. Fakat Ahmet 15 yaşına geldiğinde aile, oğullarının kalbinin delik olduğunu öğrendi. O günün şartlarında Türkiye'de bu hastalığın maalesef ki tedavisi yoktu. Operasyon sadece Amerika'da yapılıyordu ve maliyeti çok yüksekti. Bugünün rakamlarıyla 4 milyon lira civarında bir para gerekiyordu.

adikr.jpg

ACI DOLU HİKAYE

Tiyatro sayesinde hayatlarını geçindiren çift, evlerinin kirasını bile zor ödüyorlardı. Çift karaları bağlamışken imdatlarına Naşit'in çalıştığı tiyatronun sahibi Gazanfer Özcan yetişti. Özcan, aileye bir miktar para bağışladı, ardından da tiyatro dünyasındaki diğer dostları da yardımcı oldu.

Dönemin gazeteleri, durumu haber yapıp büyük bir bağış kampanyası başlattı. Ahmet sağlığına kavuşması için Amerika'ya gönderildi. Operasyon ne yazık ki beklendiği gibi gitmedi ve Ahmet hayatını kaybetti. Usta oyuncu Adile Naşit oğlunun ölümüyle yıkıldı.

adilrty.jpg

DAHA BÜYÜK BİR ACI YOK!

Ünlü oyuncu, yaşadığı ıstırabı o dönem Ses dergisine şöyle anlatmıştı: Daha büyük bir acı yok! Biz ana, baba, çocuk değildik. Üç dosttuk. Güzel arkadaşlardık... Ahmet'ten sonraki beş sene, benim için inanılmaz acılarla doluydu. Elbette eşim için de... Sonra kuş, köpek, çiçek gibi oyuncaklara tutkun olduk. Balıklar yaşadı, köpek kör oldu, çiçekler büyüdü, böyle gidiyor yaşamın geri kalan kısmı..."

BİR DAHA DOĞUM GÜNÜ KUTLAMADI

Öte yandan Naşit'in oğlu Ahmet annesinin doğum günü gecesi vefat etmişti. Naşit bu yüzden 17 Haziran'da bir daha doğum günü kutlamadı.

nasith.jpg

Başarılı oyunculuğu ve gülen yüzüyle ekranlarda görmeye alışık olduğumuz Naşit'in tüm bu zorlukları beraber göğüs gerdiği ilk eşi de merak konusu oldu. Naşit'in 1950-1982 yılları arasında evli kaldığı eşinin kim olduğunu ilk kez duyanlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Adile Naşit'in oyuncu olan ilk eşi Ziya Keskiner'dir...

nasitty.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN