Yeşilçam'ın ünlü ismi hayatını kaybetti: Koca bir devir bitti! Birçok ünlü filmde yer almıştı

Yeşilçam'ın ünlü ismi hayatını kaybetti: Koca bir devir bitti! Birçok ünlü filmde yer almıştı

Türk sinema tarihine damga vuran birçok filmin yapımcılığını üstlenen Arif Keskiner, 86 yaşında vefat etti. Üzücü haberi, sektör çalışanları duyurdu. İşte detaylar...

'Kapıcılar Kralı', 'Köşeyi Dönen Adam', 'Piyano Piyano Bacaksız', 'Maden', 'Selvi Boylum Al Yazmalım', 'Sensiz Yaşayamam' ve 'Namus Borcu' filmlerinin yapımcısı Arif Keskiner, 86 yaşında hayatını kaybetti.

arif-keskiner-kimdir-arif-keskiner-filmleri-2.jpg

"KOCA BİR DEVİR BİTTİ"

Medyaradar'da yer alan habere göre, vefat haberini soyal medya hesabından duyuran oyuncu, yazar ve sunucu Almula Merter Churm, paylaşımında, "Koca bir devir bitti. Işıklarda uyu. Yattığın yer incinmesin Arif Keskiner" ifadelerine yer verdi.

Oyuncu Menderes Samancılar da sosyal medya hesabından, "Can abimiz Arif Keskiner'i kaybettik" mesajını paylaştı.

arif-keskiner-kimdir-arif-keskiner-filmleri-1.jpg

ARİF KESKİNER KİMDİR?

1938 yılında Adana'nın Osmaniye ilçesinde dünyaya geldi.

İlk ve ortaokulu Osmaniye'de okudu. İstanbul Sultanahmet Ticaret Lisesi'ni, ardından İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu'nu bitirdi.

Askerliğin ardından bir süre arkadaşı Yılmaz Güney ile çalıştıktan sonra 4 yıl Ağaoğlu Yayınevi'nin müdürlüğü görevini yürüttü. Daha sonra kitapçılık, spor yazarlığı ve İsveç'te muhabirlik, bulaşıkçılık yaptı.

Türkiye'ye döndükten sonra elliye yakın fotoromanın yapımcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendi. Aynı dönemde filmciliğe başladı. 'Otobüs', 'Kapıcılar Kralı', 'Selvi Boylum Al Yazmalım', 'Maden', 'Köşeyi Dönen Adam' ve 'Piyano Piyano Bacaksız' gibi filmlerin prodüktörlüğünü yaptı. 'Yılanı Öldürseler' ve 'Piyano Piyano Bacaksız' filmlerinin senaryo yazımına katıldı.

Halit Çapın'ın 'Bay Alkolü Takdimimdir' adlı hayat hikayesinden TRT'ye 3 bölümlük ilk diziyi gerçekleştirdi. Ardından 5 bölümlük 'Bizi Güldürenler' dizisini yaptı. Daha sonra Sıraselviler'deki yazıhanesinde, herkesin 'Çiçek Bar' ya da 'Arif'in Yeri' dediği, tüm sinemacıların ve sanatçıların uğrak yeri olan Sinema Sevenler Derneği Lokali'ni açtı.

Arif Keskiner, 23 yıldır bu mekanın işletmecisiydi.

arif-keskiner-kadir-inanir.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN