Yurt dışında memur olma şansı kapıda! Kültür Bakanlığı memur alımı yapacak: Son başvuru tarihi duyuruldu

Yurt dışında memur olma şansı kapıda! Kültür Bakanlığı memur alımı yapacak: Son başvuru tarihi duyuruldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı kontenjan ilanı yayınlandı. İşe alım şartları ve gurbetçileri işe almak için işe alım şartları haberlerde. Kültür ve Turizm Bakanlığı kontenjan ilanı yayınlandı. Yeni gelen memur ilanlarına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın eksikliğini gidermek için memur ilanları düzenlendi. Bakanlık da bu doğrultuda resmi bir açıklama yaparak adaylarla detayları paylaştı.

MemurYurt dışından yönetici alımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Eylül 2022'de açıkladığı kararla yürürlüğe giren Yabancı Personel Alımı Kararı sonucunda Kültür ve Turizm Bakanlığı derhal gurbetçi alımı yapacak.

Adayların başvuru şartları nelerdir?

Genel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, özel olarak da yabancı memur alımı başvurularında,

a) Kontenjanda belirtilen konularla ilgili bir meslekte üniversite eğitimini tamamlamış olmak ve bu meslekte adaylık dâhil en az üç yıl faaliyette bulunmak;

 b) Son üç yılda durdurma cezası almamış olmak.

 c) Askerlikle ilgili olmayan;

d) 40 yaşını doldurmamış öğrenci veya meslekten memur;

 e) Yurt içinde veya yurt dışında aynı düzeyde eğitim veya öğretim almamış olmak;

 f) Lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilecek personelin İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden en az 70 puan almış olması gerekir. Değerlendirme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Komisyonu tarafından onaylanan uluslararası geçerliliği olan bir sınavdır. Adaylar için yabancı dil yeterlilik belgesi son başvuru tarihinden itibaren iki yıl içinde alınmalıdır.

 g) "Ausbildungs-Auslands-Beamtsordnung" kurallarına göre geri çağrılmamış olması. Genel Yönetmelikler çerçevesinde, eğitim veya ileri eğitim hastalığını yapamayacağı hastalık raporu ile belirlenmedikçe.

istenen şartlar. Ayrıca başvuru yapacak adayların ilanda belirtilen nitelikleri de taşıması gerekmektedir. Bu kapsamda GİH, TİH ve AH sınıflarında görev yapanları ifade eder. Adayların bu sınıflarda belirtilen belirli nitelikleri karşılaması gerekmektedir.

Başvuru ne zaman yapılır?

Kültür ve Turizm Bakanlığı yabancı memur alımı için başvuru sürecini başlattı. Başvurular en geç 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılmalıdır. Başvurular sadece taşıyıcı adresleri üzerinden yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN