Yüzdeki kırışıklıkları doğal olarak gidermek için bu doğal yöntemleri mutlaka deneyin!

Yüzdeki kırışıklıkları doğal olarak gidermek için bu doğal yöntemleri mutlaka deneyin!

Yaşlanmak hayatımızın bir parçası ve tamamen doğal bir süreç. Zamanla vücudumuz değişir ve yaşlanma belirtileri kendini göstermeye başlar. Beyaz saçları boya ile saklayabiliriz. Göz altı torbaları veya düşük göz kapakları da birkaç doğal çözüme sahiptir. Bununla birlikte, yaşın ilerlediğinin gerçek işareti, kırışıklıkların ortaya çıkmasıdır.

Onları kalıcı olarak ortadan kaldıramasak da, önemli ölçüde hafifletebiliriz. Aslında, kırışıklıkların görünümünü sınırlamak için birkaç ve kolay çözüm var. Ameliyat olmadan bu yaşlanma belirtilerini büyük ölçüde azaltabilir ve yeniden genç bir yüze sahip olabiliriz.

1-007.jpg

ORTAYA ÇIKAN KIRIŞIKLIKLAR

Kırışıklıklar 30 yaş civarında kendini göstermeye başlar. Bunun nedeni, zamanla cildin elastikiyetini ve tonunu kaybetmeye başlamasıdır. Özellikle, cildin tonunu koruyan bir element olan kolajen azalır. Bununla birlikte, kırışıklıkların başka nedenleri de vardır. Aslında, hidrasyon da dengeli bir diyet kadar önemlidir.

Çok fazla kırışık olmamasını istiyorsak, öncelikle vücudumuzun iç kısmına özen göstermeliyiz. Önlemek tedavi etmekten daha kolay olacaktır. Yüzü genç tutmaya yardımcı olan besinler arasında narenciye ve çilek gibi C vitamini açısından zengin meyveler bulunur. Antioksidanlar açısından zengin olan yaban mersini bile önlememize yardımcı olabilir. Omega 3 açısından zengin balık, önlemede bir başka büyük müttefiktir.

YÜZDEKİ KIRIŞIKLIKLARI DOĞAL OLARAK GİDERMEK İÇİN İŞTE BAZI EV İLAÇLARI

Bununla birlikte, diyeti değiştirmenin yanı sıra yüzümüzde mevcut olanları hafifletmek istiyorsak, doğal çözümler var. Birincisi, uçucu yağlarla yüz jimnastiği yapmaktır. Argan ve avokado olanlar özellikle tavsiye edilir. E vitamini açısından zengin olan hindistan cevizi yağı, hücrelerin yenilenmesi ve ölü hücrelerin atılması için de oldukça faydalıdır.

Ayrıca, mükemmel bir ev ilacı, Aynısefa yağıdır. Akşam yatmadan önce yüz masajı için kullanılır. Tek yapmamız gereken biraz kadife çiçeği toplamak ve onları serin ve kuru bir yerde kurumaya bırakmak.

Sonra onları bir cam kavanoza koyun ve sızma zeytinyağını dökün. Her bir çiçek için yaklaşık 10 yemek kaşığı yağa ihtiyacınız var. En az üç hafta güneşte bırakalım ve ardından gazlı bez kullanarak yağı süzelim. Süzülen yağı damlalıklı koyu renkli bir şişeye koyuyoruz.

2-003.jpg

EV YAPIMI MASKELER KIRIŞIKLIKLARA KARŞI YARDIMCI OLABİLİR

Son olarak kendin yap havuç maskesi yapabiliriz. Vitamin açısından zengin olan bu sebze, yüzdeki kırışıklıkları doğal yoldan gidermek için çok uygundur. Bir kaseye 1 yemek kaşığı havuç suyu, 2 yemek kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu koyuyoruz. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz ve karışımı cilde uygulayarak yaklaşık 30 dakika etki etmesini sağlıyoruz. Bu süreden sonra ılık su ile duruluyoruz. Yüzümüz daha önce hiç bu kadar genç olmamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN