Zekasına güvenenler buraya! Günün mantık bulmacası: Resimde kaç tane kare var?

Zekasına güvenenler buraya! Günün mantık bulmacası: Resimde kaç tane kare var?

Bugün sizler için hazırladığımız görsel zeka bulmacasını çözmeye ne dersiniz? İşlerinize biraz ara verip bir çay ve ya kahve eşliğinde zekanızı bu mantık bulmacasını çözmeye odaklayabilirsiniz. Yanıtı bulamasanız bile zihninizi farklı bir şeye odaklamak size iyi gelecektir.

Sadece, bulmacaları çözme tutkusu olan uyanık bir zihne sahipseniz bu mantık bulmacasını çözülebilirsiniz. Bu resim denklemini mantıksal akıl yürütme ile çözebilirsiniz. Bakalım bu beyin yakan mantık bulmacasını çözebilecek misiniz?

RESİMDE KAÇ TANE KARE GÖRÜYORSUNUZ?

Zeka oyunları, çözmek için düşünmeyi gerektiren heyecan verici bulmacalardır. Zeka oyunları, sıra dışı düşünmenizi ve zihninizin potansiyelinden yararlanmanızı sağlar. Sosyal medyadaki en yeni zeka oyunlarından birisi olan bu mantık bulmacası birçok kişinin kafasını karıştırıyor. Resimde kaç tane kare var? Biraz dikkat birazda farklı bakış işinizi kolaylaştıracak.

Önce bu bilmecenin ne olduğuna bir göz atalım.

KAÇ KARE VAR? BULMACASININ ÇÖZÜMÜ:

Kafanız çok mu karıştı. Rakamlar kafanızda uçuşuyor mu? Hale resimde kaç kare olduğunu bulamadınız mı? Bugünkü mantık bulmacasının yanıtını bulmak için daha fazla kendinizi yormayın. Mantık bulmacasının yanıtını resimli olarak sizlere veriyoruz. Resimli mantık bulmacasının cevabı...

kare-bulmaca.jpg

ZEKA BULMACALRININ MUHTEŞEM FAYDASI

Bir bulmacanın amacı ipuçlarını aramak ve bulmacaları çözmektir ve bu tür etkinlikler her yaştan insanın katılması için çok eğlencelidir.

BULMACALAR BEYNİNİZİ ÇALIŞTIRIR

Farklı zihinsel süreçler beyninizin sol ve sağ yarısı tarafından yönetilir. Analitik ve mantıksal düşünce, beyninizin sol tarafı tarafından yönetilirken, sağ tarafı yaratıcı düşünme ile ilgilenir. Bir bulmacayı çözmek için beyninizin her iki tarafını da kullandığınız için zihninize kapsamlı bir egzersiz yapmış olursunuz.

BULMACALAR AYRINTILARA ODAKLANMANIZI SAĞLAR

Bir yapbozu bir araya getirirken küçük ayrıntıları fark edersiniz. Bulmacanın büyük resmini görmenizi sağlayacak renk veya şekildeki küçük farklılıkları aramak için pratik yapmalısınız. Ayrıntıları fark etme ve kaydetme yeteneği, iş yeri de dahil olmak üzere birçok bağlamda yardımcı olur.

BULMACA AKIL YÜRÜTME YETENEĞİNİZİ GELİŞTİRİR

Bir bulmacayı tamamlamak için parçalarını incelemeli ve bütün içindeki uygun yerlerini belirlemeliyiz. Yapbozlar gibi akıl oyunlarıyla düzenli uygulama, soyut düşünce kapasitemizi güçlendirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN