Dişlerinizi fırçalarken yaptığınız en sık hatalar

Dişlerinizi fırçalarken yaptığınız en sık hatalar

Dişlerinizi fırçalamak, ağız hijyeninizin hayati bir parçasıdır. Ancak çok sert veya yetersiz fırçalamanın ağız sağlığınız üzerinde önemli etkileri olabilir. Günlük fırçalamanın faydalarından yararlanmak için bunu doğru şekilde yapmak önemlidir. İşte insanların dişlerini fırçalarken yaptığı hatalar...

1 ÇOK SERT FIRÇALAMA

Bu, insanların dişlerini fırçalarken yaptıkları en yaygın hatadır. Sert fırçalamanın dişlerinizi temizlediğine dair bir yanılgı var. Temizliği yapan fırçanızın hareketidir. Dişlerinizi çok sert fırçalamak diş minenizi ve diş etlerinizi aşındırabilir ve diş hassasiyetine neden olabilir . Diş fırçanızın kılları dağınıksa, çok sert fırçalıyorsunuz demektir.

2 ÇOK SERT DİŞ FIRÇASI KULLANMAK

Dişlerinizi temizleyen diş fırçanızın sertliği değildir. Fırçalamanızın hareketidir. Çok sert bir diş fırçası kullanmak da mine ve diş eti dokusunun kaybına neden olabilir. Diş fırçası seçerken yumuşak olanı kullanmanızı tavsiye ederiz.

3 FIRÇANIZI YETERİNCE SIK DEĞİŞTİRMEMEK

Çoğu insan diş fırçasını yılda iki kez değiştiriyor. Ve bu genellikle yeterli değildir. Diş hekimleri, diş fırçanızı her üç ayda bir değiştirmenizi önerir. Diş fırçasının çok uzun süre kullanılması hijyenik olmadığı gibi, fırça genellikle üç ay sonra etkinliğini kaybeder.

4 YANLIŞ DİŞ MACUNU KULLANMAK

Dişlerinizi beyazlatmak için kullanılan aşındırıcı kimyasallar ve dokular aslında dişlerinizi mineden sıyırabilir ve sonuç olarak daha koyu hale getirebilir. Tavsiyemiz, bulabileceğiniz en doğal ve en az aşındırıcı diş macununu kullanmanızdır.

5 DİLİNİZİ FIRÇALAMAMAK

Diliniz mikroplar için bir yuvadır ve çoğu zaman ağız kokusunun nedenidir. Fırçalamayı bitirdiğinizde, dilinizi temizlemek için bir dil kazıyıcı kullanın veya diş fırçanızla dilinizi fırçalayın . Bu, ağzınızdaki mikrop sayısını azaltacak ve nefesinizi iyileştirecektir.

6 YETERİNCE UZUN SÜRE FIRÇALAMAMAK

Uzun bir süre gibi görünse de, ağzınızın her kısmı için 2 dakika – 30 saniye dişlerinizi fırçalamanız önerilir. Ortalama olarak, insanların dişlerini 45 saniye veya daha az fırçaladığını görüyorum; bu, dişlerinizi düzgün bir şekilde temizlemek ve tüm yiyecek ve plakları çıkarmak için yeterince uzun değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN