Zencefil kökünü çiğnediğinizde olacaklara çok şaşıracaksınız! Meğer ne çok faydası varmış...

Zencefil kökünü çiğnediğinizde olacaklara çok şaşıracaksınız! Meğer ne çok faydası varmış...

İnsan sağlığına pek çok faydası bulunan kök zencefili çiğnemek farklı faydaları da beraberinde getiriyor. Antioksidan özelliğiyle bağışıklığı güçlendiren zencefili çiğnediğinizde sağlığınıza iyi geldiğini hemen fark edeceksiniz. İşte, çiğnenen zencefilin sağlığa faydaları...

C vitamini ile B3 ve B6 kompleks vitaminleri barındıran zencefil potasyum, kalsiyum ve magnezyum mineralleri içeriyor. Yemeklerde toz halinde kullandığımız zencefilin kök halde alınması ve çiğnenmesi ise başka faydalar sağlıyor.

KÖK ZENCEFİL ÇİĞNEMENİN FAYDALARI NELER?

Zencefili çiğnemek, sindirimi düzenler. Zencefil kökündeki aktif bileşenler sindirim enzimlerinin artmasına yardımcı olur ve böylece sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca antiseptik özelliği ile mide ve bağırsakları korur. Sindirim sistemine enfeksiyon oluşumunun önüne geçer.

Haberglobal'de yer alan habere göre, vücudu antioksidan etkisi ile iltihaplanmalara karşı koruyan zencefil bağışıklığı da güçlendirir. Aynı zamanda zencefil mantar enfeksiyonuna karşı da etkili. Mide bulantısı şikayeti ortaya çıktığına zencefil çiğnerseniz mide bulantısından kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

ZENCEFİLİN FAYDALARI NELER?

SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Okulda çocuğunuz hastalandığından evde anneler zencefil gazozu hazırlar. Neden hazırladıklarını hiç merak ettiniz mi? Zencefil anti-inflamatuardır. Mide bulantılarını hafifleterek sindirim sisteminde bulunan yiyeceklerin hareket etmesine yardımcı olur böylece karın ağrısı şikayetlerini azaltır. Eğer taze zencefili çiğneyerek yiyebiliyorsanız içinde bulunan liflerden dolayı sindirim sisteminize daha büyük fayda elde edersiniz.

VÜCUTTA DETOKSU SAĞLAR

Zencefil, serbest radikalleri ortadan kaldırmaya yardımcı olan detoks görevi yapar. Bu çalışması ile karaciğere yardımcı olur. Bunun için gün içinde zencefil çayı için veya ağzınıza bir parça taze zencefil atarak çiğneyin.

ARAÇ TUTMASINI ÖNLER

Eğer araç veya tekne tutması sorunu yaşıyorsanız, bulantı giderici ilaçlar yerine ağzınıza bir parça taze zencefil atabilirsiniz. Zencefil çiğneyemiyorsanız o zaman zencefil çayı da içebilirsiniz.

KAS AĞRILARINI GİDERİR

Özellikle adet ağrıları için çok iyidir. Ayrıca ağır egzersiz veya antreman sonrasında kaslarınızda ağrı varsa zencefilli bir salata yemeniz ağrılarınızın giderilmesi için yeterli olacaktır.

BOĞAZ AĞRISINI ALIR

Boğazınızda ağrı hissediyor ve hastalanacağınızı mı hissediyorsunuz. Hemen bir zencefil çayı hazırlayın, boğaz ağrınıza hemen alacak, soğuk algınlığınızı hafifletecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN