Zeytin severlere kötü haber! Bu şekilde tüketenlerin başı yanacak: Kısır kalabilirsiniz! Sakın bunları yapmayın

Zeytin severlere kötü haber! Bu şekilde tüketenlerin başı yanacak: Kısır kalabilirsiniz! Sakın bunları yapmayın

Türk kahvaltılarının baş tacı zeytin “ mucize” besin olarak biliniyor. Zeytin severleri kötü haber verildi. Bu şekilde tüketenler pişman olacak. Uzman isim uyarılarını peş peşe sıraladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken Canan Karatay'dan çarpıcı bir açıklama geldi. İlaç firmalarından sürekli şikayet alan uzman isim organik beslenme tavsiyeleri ile herkesin kalbine taht kurdu. Canan Karatay'ın bu seferki günde mi zeytin oldu. “zeytini sakın böyle yemeyin” ifadeleri ile açıklamalarda bulunan Canan Karatay’dan yeni tavsiyeler geldi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…


ZEYTİNİ BU ŞEKİLDE TÜKETMEYİN

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı yaşamın sırlarını paylaşmaya devam ediyor. Canan Karatay, "Sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yemezseniz, suya koyup onları tuzunu çıkartıyorum derseniz kısır kalırsınız. Bir de üstüne çamaşır suları, bulaşık suları, yüzey temizleyiciler... Yok böyle bir şey, hepsinin içinde zehir var. Evler temiz olmayacak, kirli yaşayacağız temiz yiyeceğiz" açıklamalarıyla ile gündeme bomba gibi düştü.

canan-karatay-zeyrin.jpg

ZEYTİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Zeytin kanseri önleyen başlıca besin kaynakları arasında yer alırken içerisinde barındırdığı A ve E vitaminleri ile de kanser hücrelerini vücuttan uzaklaştırıyor. Aynı zamanda kanser oluşumunu engellemeye de yardımcı olmaktadır.

zeytinler.jpg

  • Zeytinin bir diğer faydası da gözü olmakla beraber içerisinde bulunan A vitamini ile göz sağlığını koruyarak gece görüşünü netleştirir. Bunun yanı sıra katarakt, sarı nokta hastalığı ve yaşa bağlı oluşabilecek diğer göz hastalıklarını engellemekte de bir numaralı besin kaynağıdır.
  • Kemik gelişimi için de oldukça faydalı olan zeytin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile Çocuklarda kemik gelişimini destekler yaşlılarda da kırık riskini en aza indirir.

zeytin.jpg

  • Antioksidan açısından zengin olan zeytin Kalp hastalıklarına ve kanser gibi kronik hastalıkların oluşumunu engeller. Aynı zamanda bağışıklık sistemini korurken bir yandan da güçlendirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN