Zeytinleri dipdiri tutmanın yöntemi bulundu! Meğer zeytinin yumuşamasını önlemek bu kadar kolaymış

Zeytinleri dipdiri tutmanın yöntemi bulundu! Meğer zeytinin yumuşamasını önlemek bu kadar kolaymış

Zeytin yemek keyifli olduğu kadar saklaması zor bir lezzet! Zeytinlerin yumuşayarak lezzetini kaybetmesini önlemenin yolu bulundu! Peki zeytin yumuşamaması için ne yapmalı? Meğer zeytinin yumuşamasını önlemek bu kadar kolaymış...

Kahvaltı sofralarının siyah incisi zeytin hem lezzetiyle hem de faydalarıyla her evin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ama zeytinleri muhafaza ederken yumuşamasını engellemek bazen imkansız hale geliyor. Ama size vereceğimiz bu yöntemle zeytinlerinizi çok uzun süre hiç yumuşamadan saklayabilirsiniz.

İşte, zeytini yumuşamadan muhafaza etmenin etkili yöntemleri:

ZEYTİNİN YUMUŞAMAMASI İÇİN NE YAPMALI?

zeytinin-yumusamamasi-icin-ne-yapilir-1.webp

CAM KAVANOZ

Zeytinleri teneke kutudan veya orijinal ambalajdan çıkartarak cam kavanozlarda muhafaza etmek önemlidir. Cam kavanozlar, hava almasını önleyerek zeytinin tazelik ve sertlik özelliklerini korumasına yardımcı olur.

SIKI KAPAKLAR

Zeytinleri sakladığınız cam kavanozların kapaklarını sıkıca kapatmak, hava ile teması minimize eder ve zeytinin yumuşamasını engeller. Sızdırmaz kapaklar kullanmak önemlidir.

AYÇİÇEK YAĞI EKLEMEK

Eğer zeytini teneke kutuda muhafaza etmek istiyorsanız, içine ayçiçek yağı ekleyebilirsiniz. Ayçiçek yağı, zeytinlerin küflenmesini ve yumuşamasını önler.

SALAMURA SUYU

Yeşil zeytinleri yumuşamadan muhafaza etmek için salamura suyu kullanabilirsiniz. Satın aldığınız yeşil zeytinlerin olduğu ambalajın içine su ekleyerek, zeytinleri bu sıvı içerisinde saklayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN