Zincir markette akıl almaz fiyat oyunu! Etikette 138 TL, kasaya gelince 169 TL! Alışverişte bu tuzağa düşmeyin...

Zincir markette akıl almaz fiyat oyunu! Etikette 138 TL, kasaya gelince 169 TL! Alışverişte bu tuzağa düşmeyin...

Samsun’da bulunan bir zincir marketin şubesinde yeni yılın ilk gününde etiket ve kasadaki fiyat farkı dikkat çekti. Etiketinde 138 lira yazan kestaneyi alan vatandaş kasaya gittiğinde fiyatın 169 liraya yükseldiğini gördü. İşte zincir markette akıl almaz fiyat oyununun detayları…

Türkiye’nin her bölgesinde şubesi bulunan bir zincir marketin Samsun’daki şubesinde etiket fiyatı 138 lira olan kestanenin fiyatının kasada 169 liraya yükselmesi tepkilere yol açtı.

FİYAT KURNAZLIĞI

Samsun’un Kavak ilçesine bağlı Çakallı mevkiinde yer alan Mahmutlu Sapağı’ndaki zincir marketin şubesinde yeni yılın ilk raf-kasa vakası meydana geldi. Kestanenin fiyatına 138 lira yazan market, kasada fiyatı 169 liraya yükseltti. 31 liralık farka itiraz eden müşteriler durumun nedenini mağaza çalışanlarına sordu.

zincir-markette-fiyat-kurnazligi-1.jpg

Çalışanlar, kestane fiyatındaki farkın etiketi değiştirmeyi unuttukları için yaşandığını belirtince, vatandaşlar etiketle kasadaki fiyatın aynı olması gerektiğini hatırlattı. Çalışanlar zammın yılbaşıyla beraber uygulanmaya başlayacağını ve etiketleri yeni fiyatlarına göre değiştireceklerini söyleseler de Ticaret Bakanlığı 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 77’nci Maddesi uyarınca raf-kasa fiyat farklarında satıcıya ürün başına 2.12 TL ceza uygulandığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN