HDP Eş Başkanı Sancar: Halepçe soykırım olarak tanınsın

HDP Eş Başkanı Sancar: Halepçe soykırım olarak tanınsın

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, uluslararası kurum ve kuruluşların, Irak'ın Halepçe kentinde 33 yıl önce gerçekleştirilen katliamı soykırım olarak tanıması gerektiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, uluslararası kurum ve kuruluşların, Irak'ın Halepçe kentinde 16 Mart 1988'de gerçekleştirilen katliamı soykırım olarak tanıması gerektiğini söyledi.

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Sancar, "Bundan 33 yıl önce Halepçe’de insanlar havada hoş bir koku, tatlı bir elma kokusu aldılar ve nefesleri kesildi. Çoğunluğu kadın ve çocuk 5 bin insan acımasızca katledildi" dedi.

'HALEPÇE SOYKIRIM OLARAK TANINSIN'

"Halepçe’de özürlü doğum oranı Hiroşima’nın 4-5 katına ulaştı" diyen Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlığa karşı işlenen bir suçtur bu. Bu bir soykırımdır. Uluslararası güçlerin bu tanımlamayı kabul etmeyişini ibretle izliyoruz. Uluslararası camiaya tekrar çağrı yapıyoruz: Halepçe, soykırım olarak tanınsın. O gün yaşanan acı bugün tazeliğini koruyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN