'Huzur'lu işler! Borsa İstanbul yöneticilerine yüzde 33 zam

'Huzur'lu işler! Borsa İstanbul yöneticilerine yüzde 33 zam

Türkiye’de milyonlarca çalışan asgari ücret ile geçinmek zorunda kalırken, birçok devlet kurumunda maaş dışında, huzur hakları, makam aracı, konaklama ve harcırah gibi ekstra ücretler veriliyor. Asgari ücrete yüzde 21 zam yapılırken, Borsa İstanbul yönetiminin maaş dışında sadece huzur hakkı bile yüzde 33 arttı. 18 bin lira olan huzur hakkı, 24 bin liraya çıktı.

Hakan Atilla’nın kendi isteğiyle istifa ettiğini duyurduktan sonra yapılan ilk olağan genel kurulda Borsa İstanbul'un yeni Genel Müdürü Korkmaz Enes Ergun oldu. Olağan genel kurul toplantısının gündem maddelerinden biri de yönetim kurulu üyelerinin aylık olarak aldığı ‘huzur hakkı’ tarifesiydi.

YÜZDE 33 ZAMLA 24 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Kurul gündeminin 11’inci maddesi olan; “Yönetim Kurulu başkanına ve üyelerine verilecek huzur hakkı, ücret,  prim ve sair haklarının belirlenmesi' maddesine ilişkin olarak, Türkiye Varlık Fonu’nu temsilen Türkiye Varlık Fonu Yönetim AŞ temsilcisinin verdiği önerge ile; huzur hakkı ücretlerinin Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri için aylık net 24 bin lira olarak belirlenmesine” karar verildi.

Geçen yıl nisan ayında yapılan olağan genel kurulda huzur hakkı 18 bin lira olarak belirlenmişti. Böylece yeni ‘huzur hakkı’ yüzde 33 artırılmış oldu.

TAMAMI BORSA İSTANBUL TARAFINDAN ÖDENECEK

Dün gerçekleştirilen toplantıda alınan kararda ayrıca özel araç tahsisi, görevle ilgili konularla yolculuk, seyahat, konaklama, harcırah, temsil ödeneği haklarından yararlanma imkanı, ayrıca bu kişilerin eşleri, çocukları ve bakmakla yükümlü oldukları kimselerin Borsa İstanbul A.Ş personeli ile aynı şartlar dahilinde sağlık yardımlarından yararlandırılması gibi haklar tanınırken; Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin birden fazla işverenden ücret alması dolayısıyla gelir vergisi beyannamesi vermeleri durumunda ilave verginin Borsa İstanbul A.Ş tarafından ödenmesi ve devlet memuru olunması durumunda ise hesaplanan ilave verginin tamamının Borsa İstanbul A.Ş tarafından ödenmesi de kabul edildi.

YÖNETİME KATARLI İSİM DE GİRDİ

Borsa İstanbul'un dün yapılan genel kurulunda yeni Yönetim Kurulu üyeleri de belirlendi. Yönetim Kurulu üyelerinin seçimine ilişkin yapılan oylama sonucunda Işınsu Kestelli bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu. Yeni Genel Müdür Korkmaz Enes Ergun ve Katarlı ortağı temsilen Ahmed Ali Al-Hammadi de Yönetim Kurulu üyesi oldu. Mevcut Yönetim Kurulu’nda başkan olarak görev yapan Prof. Dr. Erişah Arıcan görevine devam ederken, Yunus Arıncı, Metin Kıratlı, Prof. Dr. Fahrettin Altun, Prof. Dr. Cem Demiroğlu ve Tevfik Eraslan’ın üyelikleri devam etti. 

BORSA İSTANBUL YÖNETİM KURULU'NDA KİMLER VAR?

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı'nu Erişah Arıcan yürütmeye devam edecek. BİST'in yönetim kurulunda bulunan isimler ise şöyle:

Korkmaz Ergun

Fahrettin Altun

Yunus Arıncı

Metin KıratlıI

Işınsu Kestelli

Ahmed Ali Al-Hammadi

Cem Demiroğlu

Tevfik Eraslan

HUZUR HAKKI NEDİR?

Huzur hakkı, sorumluluk ve yükümlülükler sebebiyle karşılaşılabilecek riskleri azalmak amacıyla belirlenmiş maddi karşılıktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN